En helg med stort H.

Vissa helger är hemmahelger som är fina på sitt vis, andra mer sociala och enstaka gånger bara på bortaplan, inte hemma alls. Variation är väl bra i det mesta och flesta fall. Nu, på söndagmorgon är jag lite trött, men det blir nog bra så fort jag kommer ut, ut i friska fräscha luften. Ska i och för sig inte göra något superroligt, men utomhus i alla fall. 
 
Tillbaka till vår fredag, AW på Café Nouveau, en känsla av enkel lyx, att glida in på en restauarnag och bara vara i någon timme och sedan åka hem och fortfarande ha kvar lite tid av kvällen hemma. 
Buffé, men varmt och kallt. Kött, fisk och grönt. Allt gott och smakrikt. 
Jag valde ett fylligt rött vin med massor av smak, så gott. Finns tydligen inte att köpa på Systembolaget, synd.
Lite allvarlig men bara nöjd och så där fredagsmosig efter en fin arbetsvecka. 
Populärt ställe i vår stad förstod jag då det var fullsatt, jag hade bokat bord som tur var. För i entrén stod folk och väntade på att något bord skulle bli ledigt. 
En hemmagjord fikonmarmelad som var supergod. 
En kopp te och en chokladtryffel innan vi åkte hem för en lugn skön fortsättning av kvällen. 
Till lunch på lördag dök Lukas upp med goda fluffiga semlor från "Lilla skafferiet", så himla goda!!! Nu kommer jag nog att värdera om min betygssättning. 
Den här vinner så klart och får 5 av 5 poäng, och då rasar både den sista Hemmagastrons som lite för söt, och den från Vetehatten i Gällivare till 4 av 5 möjliga. Vetehattens hade inte riktigt lika god mandelmassa. Den här från Lilla skafferiet var helt perfekt. 
Jag bor som himla fint, trots att det är en bit till Luleälven från vårt hus, hade gärna haft strandtomt. Vägen ner till oss är kantad av björkar som just nu är frostiga av snö, gamla hängbjörkar och med grenar som hänger ner så vackert. Lite nyare hus sticker upp, och mer eller mindre smälter in bland de riktigt gamla husen som stått längs vägen i flera hundra år. Nästa lika många av de äldre husen är som vårt, och hör till de lite mindre till åren komna, vårt har stått på sin plats sedan 1930. 
 
I dag söndag och som sagt var lite jobb uta på vår gård om jag bestämmer mig för det, annars lugnt och skönt och tid för lite av varje som faller mig in. 
 
♥ Maria 
Kommentera inlägget här: