Från källarvalven till toppen av högborgen.

Fredamorgon. Äntligen var det dagen då vi skulle få mötas i dagsljus.
Okej, det är ju mörkt nästan dygnet runt nu, men med den vita snö vi fått är det ändå rätt så ljust. 
 
I många, många år har vi rektorer alltid haft våra veckomöten med våra chefer i Förvaltningshuset, det hus som en gång för länge sedan var Luleås sjukhus, innan Sunderby sjukhus byggdes. I mitt team har möten förlagts till källaren, där det en gång var bårhus med mera. Nu är de huset tömt, och Förvaltningen har flyttat till Vattenfalls gamla kontorshus. Där har vi ännu inte fått komma in, inte vi rektorer i alla fall och det är osäkert om vi alls ska få tillträde till våningarna som ligger ovan marken.
 
Källare verkar vara vårt öde. men inte den här fredag i alla fall. Jag tog trapporna upp till plan 9, ser det som gratismotion, att välja trapporna. 
Våning 6, några trappor till...
Så här fint var det klockan 08.30. Precis här rinner Luleälven ut i Bottenviken. Innan Finland har Luleå en massa skärgårdsöar som man ser i bakgrunden och så långt ögat kan nå. 
 
Jag önskar att ni hade kunnat se lyckan hos alla som klev in i KS- salen den här fredagsmorgonen. 
Det blev ljusare och ljusare, vi fotade av hjärtans lust, det var verkligen en fröjd att få mötas här. 
Alla var glada och besluten togs i bästa samförstånd medan ljuset flödade in. 
 
När vi hade haft möten med Socialförvaltningen, jobbat med lite datajobb och jag hade pratat med potentiella nya medarbetare var dagen till ända. 
Jag traskade till LYXX och blev omhändertagen av Agneta, min gamla klasskompis från gymnasiet. Här fick jag en klassisk ansiktsbehandling med massage av ansikte och axlar. Så otroligt avkopplande!
Tack Monika, Lenita och Lotte för presenten! 💖
Hemma höll min man på att fixa fisksoppa, av alla recept vi har är den här en av det bästa. 
 
Fisksoppa
300 gr lax i tärningar
300 gr torsk i tärning.
1 gul lök
1/2 fänkolshuvud tunt strimlad
fräs lök och fänkål och en tärnad morot en stund i olja. 
tillsätt 1 msk tomatpure och lår fräsa lite till. 
Höll i 3 dl vitt vin och låt puttra en kort stund. 
Strimla en potatis fint
3 msk fiskfond
1 msk hummerfond
6 dl vatten
 
4 dl grädde
en påse saffran
1 tsk stött fänkål
1 kryddmått cayenpeppar
salt och svartpeppar
Koka grönsakerna i ca 15 min på svag värme, tillsätt fisken och låt puttra en kort stund. 
Servera med klippt dill och toppa med räkor.
 
Det var min fredag, nu kör vi lördag och en del att göra inför jul, baka glödkakor med mera.
Först en kopp te och sedan lite mer fix inför det som komma skall...
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: