23 December...

Våran Lukas, 24 år den 23 december. 
 
Jag minns när han var liten, så där 8-10 år gammal och ringde runt för att få ihop ett gäng som ville spela landhockey på våran gata, besviken ibland för att ingen ville, alla spelade på sina datorer och hade inte någon lust att göra annat. Då tog han sina skridskor och knatade till ishallen, innan 16.00 var det friåkning, och han åkte där, ensam eller med dem som var som honom och hängde där efter skolan.
 
Klockan 16.00 fick han träna med något annat lag än sitt eget om han hade tur. Efter sina egna träningar satt han kvart i ishallen och om det fanns tränare som frågade honom om han ville träna med deras lag, vilket han så klart ville, så blev han kvar där en timme till. När någon av oss föräldrar kom och hämtade honom, och såg storleken på dem han tränade med blev vi ibland rädda, för de var både längre, tyngre och bredare än vad han var. Då sa vi stopp, de kan krossa dig om de tacklar dig i stridens hetta. Ett år äldre killar är ok, men sedan får du hejda dig, var vårt ord, som var lag.
Han har tränat alldeles för mycket i sitt liv tänker jag, och han fortsätter att träna alldeles för mycket, tänker jag en gång till. Lagom är bäst, och han gör sällan något lagom, inte i något han tar sig för. Men  förutom det är han världens bästa kille 💝.
Förbereder firandet...
Glutenfritt till dem som behöver det, och så vidare. 
Glögg om någon vill ha, och det ville jag.
Två flaskor whisky som han fick av sin kompis Philip som varit och gjort sin egen dryck och fått tappa upp den från fat osv. 
Presenter från hans far och mor.
Gästerna droppade in. 
Presenter i massor. 
Han fick hjälp att öppna dem, så bra. 
Olivia hade massor av viktiga saker att berätta åt sin farbror.
Finaste stunderna i livet, då man har alla sina barn och barnbarn samlade. 
Vi köpte med oss mat från Artic Thai för att de ligger närmast Lukas, och åkte vidare till Frida och Otto för uppesittarkväll. 
Här var det pyssel på gång inför kvällens Bingolottorace. 
massor av gott. 
Knappt någon vinst för någon den här kvällen, men så mysigt ändå. 
Hugo berättar för oss om deras "discogran" som har lampor som går att ställa in i olika lägen, med blinkande i långsamt tempo eller superspeedat. Rätt så kul ändå.
Jag vann inte något som vanligt, men det är ju ändå rätt så mysigt allt det här som sker före jul.
 
Efter en ovanlig julaftonsmorgon med lagom dos dramatik,
så rullade dagen på som dagar alltd gör, och med ett stort engagemang slutade den riktigt fint. 
Hoppas nu att juldagen blir lugnare.
 
Åker iväg till Joel och Lovisa på någon timme för en eftermiddag och kväll där.
 
Önskar er en fin juldag!
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här: