Trollsjön för hundradegången.

På söndagkväll efter middagen drog några pedagoger på sig ytterkläderna för en kvällstur, och jag hängde med. 
 
Turen gick till "Syndafallet", en kort tur ovanför hotellet i Björkliden. En fin uppvärmning inför måndagens vandring. 
Efter frukosten på måndagen föll regnet och det kändes lite trist så klart. Vi kan ta en sväng till Riksgränsen sa vår chaufför, och ingen hade något emot det. 
Jag bjöd hem alla till vår lägenhet där. Sprang in på ICA i Gränsen och köpte kaffe, te och bullar. 
Sedan parkerades bussen och vi vandrade upp till oss. Fyllde lägenheten så som mina barn brukade göra då de var lite yngre och bjöd in alla ungdomar från när och fjärran på både förfester och efterfester. 
Maria hjälpte till och dukade fram koppar och de har vi många av, vilken tur.
Vi fikade, och under tiden slutade det regna. Alltså gav vi oss i väg till Låkta station för dagens tur. 
Vissa turer kan man aldrig gå för många gånger. En sak är säker, miljön i fjällen förändras från gång till gång beroende på väder och vind, sol eller moln
Någon från skolan valde att stanna kvar på skolan, någon blev sjuk och någon vill inte vara med på bild. Förutom det, är det här skolans duktiga pedagoger.
Jag har gått här ett antal gånger, och det är skoj varenda gång. 
Här var alla fortfarande pigga och glada.
Här blommar blåklockan vackert i stora tuvor. 
Amanda och David funderar över om detta är en Kungsörn, eller kanske en Havsörn eller...om de ska ringa en helikopter,   skojar bara ;-)
Tidvis var dimman tät, synd för då ser man inte allt det vackra. Samtidigt finns det en vackerhet i det mer eller mindre täta fuktiga täcket som lagt sig över hela dalgången. Fjälltopparna försvinner helt, för att en stund senare visa sina konturer. En magisk vandring.
Så kom vi fram, hungriga för det var dags för lunch. Lite trötta var vi nog också men fortfarande glada. 
När vi fikade kom regnet, igen. Det blev en lite kortare paus, på grund av regnet innan vi började traska ner för fjället. 
 
Jag har problem med att ladda upp bilder så jag fortsätter mitt inlägg en annan dag om vår tur och annat skoj, för det är skoj att vara i fjällen, helst på kvällen ;-)
 
♥ Maria
 

 
Kommentera inlägget här: