Nu kör vi!

Har precis kommit igång med den här terminens utmaningar. Har en hel del att göra inser jag så fort jag börjar fylla i läsårets kalendarium. Det svåra är alltid att prioritera, att välja bort något till förmån för något annat. Det är så mycket vi bör göra i skolan, så mycket som andra vill att vi ska göra, så mycket som vi själva vill och sedan har vi endast ett begränsat antal timmar och dagar att förhålla oss till.
 
Med huvudet fullt av tankar om viktiga saker fick jag en inbjudan till middag en eftermiddag hos vår yngsta son. 
Hockeytrunken är packad, en ny säsong har dragit igång. Samtidigt har han andra saker på gång, som en hinderbanetävling som han är med och arrangerar här i stan, och som äger rum i morgon. 
Fina killen våran som hans syskon säger är född med silversked i mun och ja ni vet.
Jag som inte gillar falukorv, åt med god aptit, en riktigt smakrik Korv stroganoff. 
Vi hade en stund med mat och prat innan vi drog i väg hem, och han på hockeyträning. Lyx, att bli bjuden på middag en vardag efter jobbet. 
Så länge jag är fullproppad med energi efter en fin sommar med allt gott den bjudit på, hittar jag på en massa att göra hemma. Egen granola blev det och jag tror att ska göra lite till i morgon. Ska sy nya gardiner till matsalsdelen av vårt kök, måste bara in till stan och köpa tyg, men det blir nog om en vecka eller så. Hinner inte nu. 
I går hade vi uppstart med våra chefer vi rektorer. 
Ute på Brändön. Synd att det inte var så varmt den här dagen, så som det var för någon dag sedan då vi hade 27° varmt. Eller kanske tur, att vi inte blev för heta? ;-)
Förutom information, viktigt att veta, så fick vi någon timme till utmaningar. 
Mitt lag, oj vilket team vi var!
Vi vann, måste bara få sklriva det!!!
Det här fixade jag och Sofia på noll tid. Gissa kryddor, gick rätt så bra, bara ett fel. sedan var det en del andra frågor vi inte var lika duktiga på.
Här går Fredrik från Brändö konferens igenom vem som svarat på vad, och vem som till slut vann, under uppsikt av två av våra chefer, Annika och Seija. 
Alltså hur många bor i Luleå tätort? Ingen kunde svara på vad som räknas till Luleå tätort, alltså gissade vi fel på typ 15 000 invånare. Men Anders, som tagit SM-guld i pistolskytte sköt pilen längst av alla som gjorde att vi vann. 
Älg till varmrätt.
Glass och en brownie i botten, gott. 
Nu får jag inte glömma bort mina blommor, för det blommar lite här och där i alla fall, även om det inte blev så frodigt som jag hade hoppats på. Vallmon, så himla fin. 
 
Äpplen som mognar. En dag då vi hade näst intill storm här, föll en del i marken, synd. 
Lite vemodigt, när sommarens lediga dagar är till ända och samtidigt full av förväntan över allt som vi har framför oss. Bjudna på middag i morgon hos goa vänner, några födelsedagar är på gång igen för oss, en biokväll till veckan som kommer och en resa med pedagogerna redan på söndag, Massor att se fram emot helt enkelt. 
 
Jag önskar er alla en fin fredagskväll!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: