En dag med Olivia.

Jag gillar verkligen att få hänga med mina barnbarn. Givetvis ska jag hinna med mitt eget liv som ju barn och barnbarn är en del av, och så alla mina åtaganden också, det där man måste göra eller upplever att man måste i alla fall. En dag här och en dag där med dem är i alla fall det finaste som finns. I går hade jag en dag med Olivia, och när vi skulle in till stan hon och jag såg jag att August nog hade velat ha en dag han med, så vi bestämde där och då att en sådan dag kommer då han och jag gör något. Så klart, ska han få en dag med mig han också. 
Alltså, hur mörkt är det inte på morgonen, så mörkt så att jag tände ljus. 
Redo för en dag i stan.
Vi besökte Norrbottensmuseet. Kikade på alla fina lapptäcken och lite annat. Arkeologiska utgrävningar som gjorts här i närområdet och i bland annat Gällivare var Olivia särskilt intresserad av. 
En stund i lekparken i Stadsparken. 
Här var det kö till vissa attraktioner, men det var skönt med en stunds vila tyckte Olivias farmor som satt skönt på en bänk och vilade blicken på allt som pågick så intensivt och glatt. Jag kikade bara ibland i min mobil, så som vi gör i denna tid då vi får lite tid över. 
Lunch, nu var det spännande för Olivia får inte äta gluten. Skulle vi hitta mat åt henne? Vi valde "Gusto Café & Deli. 
Fint och fräscht. 
De hade glutenfri toast som Olivia valde och hon tyckte den var jättegod!!!
Jag valde en smörgås som var så stor så den räcker gott att mätta två munnar. 
Vi gick på olika affärer, för Olivia hade lite pengar från sin födelsedag att handla för. När vi hamnade på Akademibokhandeln, fick tjejen stjärnögon. Här fanns allt hon ville ha. Det blev två böcker, en tavla att måla till hennes rum, färg och penslar. En nöjd Olivia och en glad farmor.!
Utanför Smedjan fotade jag den här "Gatuprataren" med våra vänner dotter Emelie, som du kan boka till hjälp då du ska shoppa, skoj!
Solen kom fram, och när jag kom hem satte jag mig på altan, läste och i solsken. 
Nu eldar jag ljus igen, måste se över mitt förråd av stearinljus i olika storlekar, får bli nästa uppdrag då jag tar mig till en affär. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: