Barnbarnshelg

En helg då jag inte planerat in något annat, än att umgås med två av mina fyra barnbarn. När jag skriver här tänker jag att ni vet nästan allt om mig, förutom det som bara mina allra närmaste vet. Sedan får jag frågor då och då, av någon som läst ett inlägg och sedan inte riktigt hänger med i det jag skriver om, så klart är det inte lätt att förstå allt, när jag ibland håller på att somna på kvällen när jag skriver de sista raderna för dagen här. Det kan förutom stavfel bli otydligt. Men skriv och fråga, om ni undrar, jag svarar så fort jag hinner. 
 
Börjar med några rader om gårdagen. Regnet öste verkligen ner i går på morgonen. Tog både regnkappa och paraply med mig då jag åkte in till stan för en Ledardag, och den här gången på Ebeneser, en gammal Babtistkyrka som idag är ett Kulturcentrum. 
Den här lokalen är helt otroligt vacker, med fönster jag önskar att jag hade hemma. 
En väninna till mig Katarina Lind har inrett kyrkan då den renoverades för att bli ett kulturcentrum. Katarina är fenomenal på detta. 
En hel del om hur vi ska arbeta med vårt systematiska kvalitetsarbete framöver. 
Mingelfika, så bra. För det är alltid någon kollega man behöver få prata med. Eller bara få snicksnacka om livet och plötsligt är det någon som kommer på att säga något otroligt bra, som alla har nytta av.
 
Den här fredagen blev en lyxfredag, för jag tog ut lite inarbetad tid, och slutatde tidigare. Hämtade gossarna, på olika ställen.
 
Först Axel på hans nya skola, och fick en fin pratstund med en gosse i hans klass som hade blivit utkörd av en anledning som jag fick veta efter en stund. En kille jag aldrig kommer att glömma, så himla kloka tankar en tioårig gossen kan ha!
Vi fick sällskap av Axel, och det slutade med att killen sa till Axel att han tyckte att Axels mamma hade en poäng i det hon sagt. Axel log och sa att det inte var hans mamma, utan hans mormor. 
Vi lämnade skolan och den intressanta gossen och hans tankar om skolan och livet. Tackar honom för att han trodde att jag var Axels mamma 😘. Vi lämnade in min MAC på mStore och tog en fika innan vi åkte till Hugos förskola. 
BO:s fika disk, så himla snygga bakverk. 
Hela förskolans gård hörde Hugos glädjetjut då vi kom och han sprang mot oss med ett leende över hela ansiktet och ropade "Axel, mormor" så ingen kunde missa att vi kom. 
 
Fotade inte vår middag, men jag gjorde supergod kantarelltoast åt oss alla till förrätt, och även gossarna åt och tyckte att det var såå gott. Sedan berättade Axel att han och hans pappa plockat massor med kantareller. Jag har nu blivit lovad att jag ska få köpa kantareller av Axel så fort han får tid att plocka mer. 
Det blev kväll, och Hugo skulle sova först. Boken, Axels favorit, sedan många, många år tillbaka. 
Axel fick välja vad han ville se för film när Hugo somnat. 
Lite fredagsmys innan natten. 
 
Lördag och Axel har åkt till sin pappa, och båt ut till Kluntarna,
för att sedan ha Kräftskiva, och vi, vi myser ensamma med Hugo nu.
 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: