Utvilade, solstänkta pedagoger

Vilket påsklov vi haft, efter alla fina dagar mötte jag i dag ett helt gäng solstänkta och utvilade pedagoger på skolan. Nu är det dock ett race fram till sommarlovet, så är det varje år. "Det man inte gjort innan påsklovet, det hinner man inte med", sa en äldre kollega till mig då jag var ny som lärare en gång för länge sedan. Nu har min erfarenhet visat mig motsatsen. Vi hinner en hel del fram till sommarlovet. I många år har vi i samarbete med vårdnadshavare och med motiverade elever och supertaggade lärare fått elever att kämpa med sitt lärande och de har gått på sommarlov med godkända betyg. Den känslan och glädjen hos alla är obeskrivlig. 
 
Min man är en sann hockeynörd, han missar inte många matcher. I kväll ser han en match på TV och nu håller han på Skellefteå. Då bloggar jag, i brist på annat .
Ute är det fortfarande ljust, men det skymmer lätt. I vår hall är det tillräckligt mörkt för att tända en lampa. 
Den här karmstolen är en av de mest osköna stolar som finns. Därför sitter ingen någonsin i den. Men den får stå här i hallen bara för att den passar in här. 
 
Så glad jag blev i går då vi fick ett sms med en inbjudan till Joel och Lovisa på fika. 
Lovisa hade bakat pajer.
Alltså, hunden Uno är en linslus, han är med på varenda bild jag tagit. 
Blåbärspaj och äppelpaj gott och det fick bli min middag i går.  
 
Nästan hela familjen dök upp, alla lika glada över både inbjudan och fikat.
 
Hugo gillade paj, så klart. Det var söndag och jag skulle träna, så vi fick bråttom hem när jag insåg att det snart var dags. Hemma slängde jag av mig mina kläder och drog på träningsstassen i en rasande fart. Sedan kom Monika och vi åkte i väg till sporthallen för ett jobbigt men skönt pass. 
 
Somnade skönt trött, efter en fin dag!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: