Påsklovet är till ända.

Då är årets påsklov ett minne. Jag har verkligen vilat mig den här helgen, somnade ute på altan en stund med solen som vämde mina kinder. Gnider in mitt ansikte med solskyddsfaktor 50, och njuter av värmen. Just nu känns min allergi hanterbar, och för stunden har jag inte något som besvärar mig. 
Har precis avslutat den här boken som vi har i vår bokklubb till nästa träff. 
Har hängt med Axel en dag, då han nu kom hem från Ammarnäs. 
Teknikens hus, vilket härligt ställe vi har här i vår stad för barn och medföljande vuxna. Så många roliga saker att ägna sig åt, och har man tur är det inte galet med barn där, för då kan man få stå i kö till de mest attraktiva sakerna. 
En solig dag är en bra dag här, för då är de flesta familjer utomhus och de blir noll köbildning. 
Här tävlade vi mot varandra. Jag hade ju faktiskt kunnat bli en riktigt bra målvakt, vann någon runda. Kan inte ge mig, går in i tävlingen på största allvar. Fast nu är det lite för sent, alltså med en målvaktskarriär. 
Ni ser rätt, "Julmusch" efter påsk. Kunde inte låta bli, jag gillar ju den här julmusten som smakar pepparkaka, från ett bryggeri i Umeå. 
När vi kom hem la vi ett pussel, med Sverigekartan på. Sedan ville Axel hem, och träffa en kompis. Nu blir man lätt utkonkurerrad, synd att tiden går så fort, livet.
 
Helg, då lagar vi hur som haver goda middagar. 
Souvlaki på entrecote. Blev så god. Vi marinerade köttbitarna i saften av en citron, 2 pressade vitlöksklyftor, några msk olivolja och salt, oregano, timjan
När klyftpotatisarna var krispiga och spetten grillade åt vi det så klart till Tzatsiki och en grekisk sallad. 
Jag har sett några roliga, tragikomíska filmer, traskat långpromenader och läst så klart. Vila av den bästa sorten enligt mig. 
Kyrkbyn igen, synd att inte fiken här var öppna, vi var så sugna på en kopp kaffe/te. I ett världsarv borde det alltid finnas ett café som har öppet. 
Ätit långsamma frukostar, njuter av långsamhet ibland också. 
 
Nu ska jag sätta mig ute med en ny bok, en stund till.
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: