Nu börjar vårvintern ge upp.

Från kyliga mars är vi nu inne i april, och plusgrader mitt på dagen, helt plötsligt kom våren. Vårvintern i norr då vi har massor av minusgrader, i alla fall på nätterna och en sol som värmer på dagarna har sin tjusning och behövs för att snön och isarna ska hålla så länge som möjligt.  
Bilden tog jag i går, snö som ligger som ett tjockt fluffigt täcke och när man ser det känns sommaren som en utopi. Men vis av erfarenhet så går det fort, bara dagarna blir varmare, vilket dagen i dag var. Nu rinner vatten längs vår väg och till kvällen blir allt till is. Om en månad är det inte mycket kvar av den här snön. I sutet på 1980-talet krattade min man ofta vår gård till valborg. Sedan har vi varit i Riksgränsen under valborg i många år, så jag har inte riktigt koll på hur det varit med snön här vid bottenviken de första dagarna i maj. 
 
I går kväll blev det vårt vanliga fredagsplock till middag. 
Min man hade köpt färskt bröd och lite frukt och grönt, resten plockade fram från kyl och frys.
Brilliant Savarin, en ost vi köpte ofta förr, nu var det väldigt länge sedan sist, men så god den är. 
 
Sedan blev det lördag och jag började med att fixa lite här hemma, renbädda vår säng och...
min klädkammare våttorkades och dammtorkades och sedan fick det räcka där. Jag hade visserligen haft en hel del att fixa där, men då hade jag inte hunnit med annat den här dagen. 
 
En paus och en kopp te och lite bläddrande i mina nya magasin. Sedan drog vi in till stan för att fixa ett ärende. 
Jag köpte de sista persikokvistarna de hade på Blomsterlandet. 
Köpte några guldiga kaniner hso Maria på Klassisk form för ett tag sedan. Fjädrarna är nog också från henne, men dem har jag haft i många år. 
Den här köpte jag på IKEA, och den blommar för fullt nu. 
Glödkakor till påsk har vi fixat under dagen. En fixardag med andra ord. Vi kom inte ut förrän sent på eftermiddagen, en snabb promenad runt vår by. I morgon måste vi nog ta tag i snöskottningen för att få fram vår grillplats och förhoppningsvis smälter isen på altan så att vi kan få ut våra Adiron Dackstolar. 
 
Jag känner så starkt att vårvintern gjort sitt,
när smältvatten rinner efter gatan då är våren väl ändå på gång?
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: