Långfredag

Långfredagen, förr en stilla dag då man inte fick ägna sig åt något roligt, enligt den kristna traditionen. Dagen då Jesus korsfästes. Nu är inte vi speciellt religiösa av oss, så vi orkar inte sörja för det en hel dag. Men jag tror faktiskt att Jesus var en otrolig person, med ett stort hjärta för alla. Men hur kan vi veta hur något var för mer än 2000 år sedan? Bibeln och nya testamentet då, men vad vet vi idag om det som var då? 2000 år är ändå 2000 år. 
 
Skärtorsdag på skolan:
Jenny bjöd på påskfika. Gott och vackert.
 
I vår matsal serverades hamburgare och en överraskning till alla barn...
en god påskbakelse som Maria i köket hade bakat och dekorerat. 
Mysigaste pysseldagen, och vilka fina elever vi har på vår skola!
Hur glad blir inte den här mamman, som skulle få det här kortet?!
 
Min intention var att hinna runt i alla klassrum, men fastnade här, hos Amanda och hennes elever. 
Amanda bjöd in mig till påskpyssel, och det kan man ju inte tacka nej till. Barnen trevliga och glada, ett lugn i klassrummet som fick mig att gå ner i varv totalt och hänge mig åt skapandet. 
 
Många var på väg till Blåkulla av personalen. 
 
 
Så söta!
Ute var det tipsrunda, kan ni svaret på fråga 4?
Klurigt...
Jag åkte hem, lite senare än jag skulle ha gjort. Vi rektorer har ett avtal med halv dag före röd dag. Men skolan är i gång, eleverna har en alldeles vanlig arbetsdag, med sina garanterade skoldagar och undervisningstimmar. Väl hemma blev det fix inför miidagen på kvällen för några av våra vänner.
 
I dag ska vi få besök av vår dotter med sin minifamilj. Axel är med sin farmor, pappa med flera i Ammarnäs, såå han har längtat! Han har pratat om detta med mig i flera veckor, och för hans skull är jag så klart glad, men saknar alltid den gossen då han är på vift. Axels bonusbröder är med sin mamma.  I morgon kommer Gustav med sin familj, innan de om några dagar drar i väg till Riksgränsen, där Joel och Lovisa nu är. Lukas, han är på vift för jämnan, i dag ska han åka skridskor med kompisar, gissar att det är på isvägen i stan. Hej och hå!
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: