Små ting i livet...

Historia har alltid varit ett favoritämnen för mig, speciellt historier om människor som levt i vår närhet. Kungar och drottningar kan vi läsa om i massor, finns ju en del intressant att ta del av där med. Deras liv och leverne ger ju även en hint om hur människor i allmänhet levde. Jag kan bli förundrad över hur livet var för de rika, men det flesta människor var ju inte rika. Bondesamhällets vedermödor och glädjeämnen är en annan del av historien som väcker tankar. 
Det här är Lotte och Daniels hus en gång för länge sedan. Jag tycker bilden är oerhört fin!
De som bodde på gården då, var inte fattiga, men kanske inte heller särskilt rika. Har man gård, och häst och säkert kossor och annat är man ju ändå relativt välbärgad, kan jag tro. 
Och gården i dag från motsatt gavel. 
Bakar fröknäcke nästan varje helg, är galet beroende av det.
Ibland äter jag en bit bara som de är, annars är ju ost givet. 
Jag har börjat bära in blommor, som kan stå här ute över vintern. 
Olivträden har klarat sig många vintrar då vi har 5 plusgrader på hela vintern. Det jag är lite osäker på är en ros, som inte klarar våra vinterar ute, är det bäst här, eller ska jag bära ner den i källaren...?
Ett projekt, att sy ett draperi åt Lukas till ett prång där han ska ha sina ytterkläder etc. Nästa steg, att få upp skenan i taket och hänga upp tyget så jag ser att det blir lagon långt. Kanske jag till och med tar med mig symaskinen dit, så slipper jag åka fram och tillbaka med tyget.
Städat där det går att ta sig fram i vårt överfulla hem. Längtar så kosmiskt mycket till den dag vi börjar tömma huset på alla Lukas prylar. Att ha honom boende här är ju faktiskt helt okej, riktigt roligt. Men jag klarar inte av att ha stökigt runt omkring mig där jag är, och nu har jag haft ett otroligt tålamod, i flera månader. 
 
 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: