Regn och rusk

Jag skyndade mig ut i söndagsdunklet och började kratta upp mängder av löv som singlat ner de sista veckorna. Vi är nog sist här i byn med att kratta, men det har ju inte snöat än så då är det lugnt. Jag fyllde ett antal sopsäckar innan det började regna. Resten får jag ta nästa helg. 
Jag har läst en intressant historiebok medan regnet öst ner. Lukas fick det då han var i Åhus för en vecka sedan på utbildning hos företaget Blå Station. I Åhus tillverkas Absolut vodka som i dag är en av Sveriges mest framgångsrika exportprodukter. Åhus kände jag knappt till innan jag började läsa denna bok, en ort vid kust i sydöstra Skåne, intill Kristianstad. 1979 gick den första lasten med Absolut vodka till USA, och med marknadsföring och lite tur kan man tycka så blev det en megasuccé. Skickligt för att de anlitat en reklmabyrå som tar fram en kampanj med flaskan i centrum med en helgongloria över den  och med endast två ord, "Absolut Perfection". Fyndigt, en bild som säger mer än en massa ord. 
 
På lördag var det en del städ hemma och sedan följde jag med Lukas till hans lägenhet för att städa upp bråte från renoveringen, och på vägen dit köpte vi golvlister, de som fanns på Bygghandeln, för det fanns inte tillräckligt hemma, mer skulle dock levereas om en vecka drygt. 
Golvet är täckt av papper än, tills allt är klart. Kryddor i fönstret, som jag tog hit i somras och ställde på hans balkong. Nu börjar det bli lite kalla nätter så de fick komma in i värmen. Han har fått lite gamla möbler att börja med, som det här bordet vi fick av Lasse för många år sedan. stolarna ska han låna av mig tills han har råd med det han egentligen vill ha. 
Jag hade inte ätit någon lunch, tur nog ligger Lilla Skafferiet så nära, så jag kilade dit och köpte mig en macka och lemonad. Eftersom det bara finns ett eluttag som går att använda just nu, kunde vi inte fortsätta vårt uppdrag då de mörknade ute. 
 
Hemma är mina höstblommor fortfarande fina, men så fort det blir minusgrader är de kört med dem.
Fint så länge det varar.
 
Mina frukostar på helgerna kan gärna vara lite eljest. Lite annat än på vardagarna. Lite onyttigt ibland, för har man en balans över vad man stoppar i sig är det väl ok då och då att äta kaloririkt. 
 
På söndagsmorgonen fick det bli amerikanska pannkakor, gott.
Har ett bra recept som jag använder:
2,5 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 rkm salt
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
 
Vispa till en slät smet och grädda. 
 
Jag hoppas att ni haft en skön, vilsam helg!
Packar lite för några dagar i Umeå och en återkommande "Alumnikonferens"
Hoppas att jag träffar några av de rektorer som jag gick min rektors utbildning med!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: