Det triviala kontra det som verkligen betyder något.

De delar av livet som vi väljer, hör till det triviala i i jämförelse med det som bara blir, det som du hur mycket du än vill inte kan göra något åt. Sådant som du inte kan göra något åt, kan du förbanna, kan vara skönt ändå, men hjälper föga. Kan du inget göra åt det får du försöka leva med det. Så kan livet vara, och hur vi hanterar allt är så olika. 
På fredagskvällen dök två små stjärnor upp, och skulle sova över. På kvällen var det taccomiddag för oss, enligt deras önskan. Lite fredagsmys med de två och de somnade tidigt. Jag hade inte läst klart boken de valt innan de sov. 
 
Barn som somnar tidigt vaknar tidigt.
Lite trött var farmor, lite skärmtid först, innan vi trippade ner till köket. 
Två små hungriga barn som ville ha frukost.
 
En kväll gjorde en egen granola, eller müsli, kallade vad du vill. I en långpanna häller du ner en blandning av;
1 dl havregryn
1dl rågflingor
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl riven kokos
2 kryddmått salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl rapsolja
1 dl vatten
Olika sorters nötter, om ni inte är nötallergiker. Honung om man vill fungerar också. 
Rosta i ugnen ca 30  min i 150°. Här beror det på ugnen, för min blir lite bränd i kanterna om den är full tid i ugnen. 
 
Ibland mäter jag inte så noga, vilket kan få konsekvenser. Den här gången höftade jag i saltet, och den blev nog så salt, så håll er till 2 kryddmått är mitt råd. 
Helt ok, riktigt god faktiskt, men så var det rågflingorna. Mina barnbarn, de här två, är glutenintoleranta, vilket gör att jag får tänka till. havregryn fungerar för dem, och då tog jag för givet att även rågflingor fungerar. Det är tyvärr gluten i råg men som tur var ville August inte smaka på min müsli och Olivia smakade men tyckte inte den var god. 
Massor med fruktsallad gick hem i alla fall. 
Jag fick massor av teckningar på figurer som jag inte riktigt känner till. Efter lunch kom mamman och pappan och hämtade sina små. Bitte kom förbi och vi traskade till Stina som inte mår så bra. Efter en del letande hittade vi en film som vi började se på.
 
Mitt i filmen ringde Frida och sa att de var på Storheden och kunde komma förbi och hjälpa till att plocka in alla utemöbler. Jag traskade hem, och hjälpte till att stuva in allt, allt som vi plockat ut i maj.
Hugo stod under äppelträdet och såg fundersam ut, frågade efter påpplen.  Nyss hade vi sommar och sol, nu är det kyliga nordanvindar som viner och träden är nakna. Inte ett spår av ett endaste äpple längre. 
Så redo för vintern nu.
 
Ska träna i kväll, och sedan väntar en ny arbetsvecka. Har precis skjutsat in en hel kyckling i ugnen, pepprat den med krossad vitlök, citronpeppar, pressad citron och salt. Hoppas den blir saftig och god. Tänkte koka pasta till och göra en sås med lite färska kryddor i. 
 
Hoppas ni har en fin söndag!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: