After school

När Axel fyllde år ville jag ge honom en stund med mig, och gärna något kulturellt. Sökte på nätet vad som fanns att göra. "Karl Bertil Jonssons Julafton", på Norrbottensteatern. Rekomenderas från 11 år stod det...men den har vi sett varje julafton på TV fast barnen varit så mycket yngre än 11 år, tänkte jag och bokade biljetter. Så klart finns det ett budskap som kanske inte barn förstår fullt ut om det är för små, men den har ett budskap, som kan tolkas politiskt, om man så vill. Jag fick politiken med modersmjölken kan man säga, så inget jag anser att barn är för små för, bara man pratar om det på deras nivå, så det förstår.
 
Undrar föresten om det förts någon debatt om Robin Hood någon gång, som precis som Karl Bertil stal från de rika och gav till de fattiga?
 
Hur som haver såg Axel fram emot vår date night. Jag hämtade upp honom på eftermiddagen och så styrde vi kosan mot Storgatan och Friends som har After work buffé på fredagar. 
Just nu är det italienskt tema som Axel gillade skarpt. "Jag är ju halvitalienare",  sa han glatt och fyllde tallriken med lite av varje av det goda. Kanske inte halv, men kvarts i alla fall. Det var gott och mätta gick vi vidare längs Storgatan, och tog en tur genom gallerian Smedjan, där Axel fick köpa badbomber. 
I Norra hamn var det vackert, spegelblankt och månsken.
Det var mest äldre i publiken, och ett och annat barn i Axels ålder. Han var inte för ung för den här föreställningen, och gillade den skarpt. Jag tyckte om den men gillar nog ändå den tecknade orginalfilmen bättre ändå, kanske för att jag sett den varje år på julafton sedan 1975. Musiken i orginalet gillar jag också. Teatern var väldigt pedagogisk med jämförelser med dagens rika kontra dåtidens.
-Då var en rik lika med ingenjör, byrådirektör eller greve. Idag kan det vara en influencer eller youtuber sa berättaren och tillika karraktären som spelade olika roller under kvällen. 
Fika i pausen och lite funderingar över budskapet i berättelsen. 
 
Klockan var närmare 21.30 när vi nöjda och glada traskade till bilen, Axel var trött men sa att han skulle bada badkar med badbomb innan natten. Jag var nöjd och glad över kvällen med Axel. 
 
Nu måste jag hitta på något skoj med Olivia. Det kanske dyker upp något spännande till våren på teatern, annars får vi hitta på något annat. 
 
♥ Maria
Lena:

Lördag 25/3 är det Djungelboken musikal på Kulturens hus. Har bokat åt Meja och mig :-)

Svar: Tack för tipset! Det ska jag också göra. Hoppas allt är bra med er!
Kram Maria
Moi

Kommentera inlägget här: