Höstlov - Städlov

Oj, ojoj vilket race det varit på skolan de här dagarna. Redan förra veckan började vi flytta möbler, skruva ner hyllor, slänga gammalt bös som ingen orkat ta tag i tidigare. 
Jag skruvade ner ett antal fönsterbrädor. Skruvdragaren är min bästa vän, måste vara det absolut  bästa verktyget som finns. 
Så här såg det ut i personalrummet efter att målarna hunnit måla ett varv. Oredan som blir får man stå ut med om man vill få det fint. 
Väggarna börjar bli som vi önskat. 
Mitt i allt stök kom Fredrik, skolans förre rektor och med sig hade han godaste smörgåstårtan. Det var precis vad vi alla behövde efter allt vi burit och slängt. 
Det här är Julia, en av två duktiga tjejer som jobbar åt Sanfridssons måleri och de har verkligen gjort ett superbra jobb på skolan. 
 
Direkt efter jobbet körde jag hem till Axel, han fick läsa lite åt sin mormor, det är ju läslov för en del, och städlov för andra. Efter läsningen åt vi middag som Otto hade lagat, gott som vanligt då Otto står för maten.
Axel ville till sin pappa, och hans snälla mormor körde honom i mörker och dimma ut till havet där hans pappa bor. 
Det var mörkt och dimman var tät, så Bottenviken såg man inget av den här kvällen. Axel vet ju hur inredningsintresserad hans mormor är, så han stod på sig och jag fick lov att följa med in, och se hur fint badrum hans pappa byggt.
Det var så snyggt, så jag förstår att Axel är stolt över sin pappa. Men då är ju hans pappa proffs på badrum. 
 
Jag körde hem i dimman, trött efter en lång dag. Men så glad över allt jag hunnit med den här dagen. 
 
Dagen efter skulle vi äta frukost på stan,
alla pedagoger som inte var upptagna med att göra roliga höstlovsaktiviteter med de barn som har föräldrar som arbetar på lovet,
och som inte har en mormor eller farfar som kan vara med dem.
Så är det för många barn, t ex mina barnbarn. 
Tur vi har engagerade pedagoger, som lever livet på loven med barnen som är på Fritids!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: