Go'kväll!

Måndag, och en lugn kväll hemma, och jag ska se på TV, " Vem bor här" och efter det byter jag kanal och kikar på "Stugfixarna i Norge".  I kakelugnen sprakar en eld och värmer upp vårt hus. Vi har minusgrader ute och det är väl så det ska vara i november. 
 
För några veckor sedan budade jag på ett halvmånebord på en nätauktion. Bordet fanns i Kalix och kändes Kalix som nästgårds. Sedan kom livet emellan, som man säger, och Kalix kändes väldigt långt borta. Säljaren var snäll och sa att jag kunde komma när det passar, vilket det gjorde i går. 
 
När jag ändå var i Kalix, och helt ensam körde jag några km till, för att fika i Vånafjärden och kika på allt fint i Gårdsbutiken Bagarstugan. 
De hade precis öppnat, jag och några få andra ivriga besökare valde att fika till att börja med.
Det var lite kyligt i Bagarstugan till en början, men teet värmde och minipavlovan var smarrig och ökade på fluffet runt midjan.  
En eld sprakade och värmen infann sig allt eftersom. 
Köpte en present till en som fyller år om ett tag, sedan körde jag hem i ett bitvis störande solsken. 
 
 Jag har ju gett bort lite av våra möbler då och då åt mina barn. Senast ett gammalt bord, och då blev det lite tomt. Så behovet fanns, och som alltid tänkte jag att det löser sig, så småningom. 
Det löste sig. 
Det var inte tyngre än att jag ensam kunde baxa in det i köket. Lite större än jag hade trott men fungerar.

Min mamma oroade sig över att jag skulle köra ensam till Kalix, och jag oroar mig för mina barn då de är ute på halkiga vägar. Allt går igen...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: