Från morgon till kväll

Fick lifta in till stan med Lukas på fredagsmorgonen. Vi hade "Skolchefens ledardag" på agendan i dag. Pojkarnas svårigheter och vad vi kan göra för att sötta dem som får det svårt i den miljö som de blir en del av i våra skolor och med de krav som idag finns i vårt skolsystem. Så viktigt, och det finns en del vi kan göra redan i dag.
Jag tog bussen hem, snabbt bytte jag om och fräschade upp mig inför kvällens event. Vilken tur jag har, en av lärarna - Fanny, bor i samma by som mig, och hennes pappa körde oss ut på riktiga landet.
 "After Work" med skolans pedagoger hemma hos Maria som är lärare på skolan. 
Maria har en bagarstuga på gården, något som är rätt så vanligt på gamla gårdar i vårt län och oerhört praktiskt, då man ska ha det lite festligt.
Roliga samtal och sedan kom Pizzorna levererade från grannbyn. 
 
 Fanny i mitten är lärare på skolan, och var min elev då hon gick i år 4 och 5 en gång i tiden. Det var vi som fick skjuts hit av hennes pappa, men vi hade ingen skjuts hem. Några mil, det löser sig sa vi glatt och så klart löste sig allt. Innan midnatt var vi hemma, tack vare David, fritidspedagog på skolan vars gulliga pappa körde hem oss. Så fint med pappor, och i morgon är det farsdag!
Det blev tävling. Jag och Malin var ett bra team, vi kom på delad första plats, wow så skoj!
 
 En superb efterrätt fick avsluta kvällen, glömde dock fota. En fruktpizza med grädde på toppen, så frisk, fräsch och god. 
Lördagmorgon, jag hade en tid att passa på eftermiddagen. Men en lugn morgon var jag värd. 
Inte så stor variation på frukosten, måste ha barnbarn på besök för att det ska bli något nytt och spännande. 
Läser om Michelle Obama i DN, och funderar över männsklighetens svagheter och hur det tar sig uttryck och hur hon bemött alla elakheter hon utsats för. Hennes strategi är ungefär som den vi har i skolan som vi kallar för "lågaffektivt bemötande". Metoden fungerar. 😍
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: