Dagar som gått...

Nu verkar allt fungera på min blogg, har inte fått någon förklaring vad det är som händer när det strular. Lördagsmorgonen var i alla fall regnig och grå. Jag var rastlös och ville göra något. Fick med mig en som var lite trött och orkeslös till en speciell lägenhet som vi gör en liten insats i då och då. 
Jag stuvade in lite av varje i bilen, bland annat en fåtölj som jag bar upp, och där fick mitt sällskap sitta och roa mig medan jag fixade hallgolvet. Behandlade det med vitpigmenterad såpa, tre varv och en timmes väntan mellan varje varv. Klockan gick och till sist var vi lite sugna på något gott. 
Jag kilade ner till "Lilla Skafferiet" och där stod Tina som på vardagarna jobbar på vår skola. 
Något för hungern, och något sött...
En liten lampa som jag fick med mig från mina föräldrar då jag flyttade till Luleå och var 20 år gammal. 
Det är kan vara den fjärde skärmen, på samma lampfot. Skärmen just nu är ett antal år den med, lampan kan faktiskt vara lika gammal som mig, gissar att mina föräldrar köpte den då någon gång.
Ni som känner mig, vet ju att jag har ett litet intresse av att söka gamla saker som jag ser en potential i och göra något rolig av. 
Efter räkmackorna och ett varv skurande av golv var det dags för gofika. 
På kvällen blev det inte någon middag, utan snarare en förrätt, som räckte gott och väl den kvällen. Just nu njuter vi av sikrom, och sparar på löjromen.
Söndag och så mycket mer klarblå himel än dagen innan. 
Söndagsmorgonen började med en rask promenad,
och ett foto på alpackorna. 
Det var Halloweenfint, eller förskräckligt här och där i vår by. Det är ändå lite fint med de här avbrotten i höstmörkret. Några spöken knackade på redan under söndagskvällen, och fler kom vandrande under måndagskvällen utstyrda i det ena förskräckligare än det andra. För 31 oktober är den dag man firar "all hallows eve" i USA. 
Söndagen blev en sådan där höstmysig dag med lite småjobb hemma och förberedelse för veckan som kommer. 
Träning på söndagskvällen, fast den här bilden tog jag nog på torsdagskvällens pass. Nöjd som sjutton, för nu orkar jag ha 4 kilos vikter rakt av. Ja, jag vet, nästan alla andra har 5 eller 6 kilos vikter. Jag är nöjd över min progression och 8 kilo upp och ner, hit och dit i massor av minuter är bättre än inga vikter alls. Lite träningsvärk, det får man stå ut med. 
 
Det var lite av helgen, 
Nu, läslov, höstlov eller potatislov som vi är mitt i,
på skolan har vi jobbat grymt bra i två dagar med att rensa och stöka undan.
Mer om det en annan dag.
 
♥ Maria 
Kommentera inlägget här: