Vilken resa!

Ligurien, så vackert! 
Italien har alltid varit ett favoritland för mig. Nu är jag lite kär i landet med allt jag gillar, så som kulturen, estetiken och maten så klart.  (null)
Vår sista vandring gjorde vi i fredags. Tidigt upp och snabbt på med vandringskläderna och packa ryggan med vattenflaskor och annat bra att ha med sig i fall att.  Vi tog tåget till Corniglia, byn med över 400 trappsteg från tågstationen upp till byn. Där började dagens vandring som skulle ta oss den jobbiga vägen till Manarola. Jobbiga vägen för att den lättare längs kusten är stäng p g a jordskred och nu repareras. (null)
Man är på höga höjder och den här vandringen var vacker och skrämmande bitvis då vi gick på smala stigar med branta stup på sidan om. Värst var det intill vindruvsodlingarna, oj oj oj!  (null)
En fruktpaus i en liten bergsby. 
(null)
Andas och vilar benen innan färden ner till den större byn börjar. Nästan lika jobbigt att gå ner.
(null)
När vi efter den här dagens tur till sist kom ner till byn, fulla av endorfiner och ett högt adrenalinpåslag  blev det en lunch som var godare än godast. 
(null)
Jag åt en så god lasagne, helt perfekt och som kroppen behövde just då. 
(null)
Vilar ögonen på något som berättar om kvällar med god mat, något gott att dricka och någon att dela den kvällen med… (null)
Jag tror det var här jag hittade hatten jag behöver. Köpte i alla fall inte den, väntar först på att få bli bjuden på bröllop 😘
(null)
Efter lunch och lite vandring inne i byn tog vi tåget till sista byn. Riomagiore. Hit kan man inte heller gå längre p g a jordskred. Kanske det fanns någon Stig uppe i bergen…men vi var nöjda.  (null)
Här åt vi glass och Bitten fick sitt efterlängtade kaffe. 
Ett stort minus i detta land är deras brist på te. Det enda vi fått tag på är det intetsägande "english breakfast" i påse. Det ser lika förvånade ut på alla ställen då vi frågat efter te, lyft fram en liten låda med gamla tepåsar och det kan ha funnits någon påse med grön te i lådan också.
(null)
 
(null)
 
(null)
Den kvällen då vi tog tåget hem blev det en kort stund vid vår strand innan dusch och middag.  (null)
Lite mer om Italien senare. 
 
Nu har jag precis vaknat på ett hotellrum i Portugal. Mitt sällskap från Italien är nog i Gällivare nu, de missade sitt anslutningsflyg i München i går p g a sen avgång från Genua och fick boka om flyget från München vilket gav dem en extra natt i Stockholm. Själv flög jag Genua-Rom-Lissabon i rätt tid. 
 
Nu frukost med mitt nya resesällskap Karin och Magda, lärare på min skola. I dag ska vi ta oss till en stad norr om Lissabon och med buss.
 
Berättar mer en annan gång 😊
 
❤️ Maria
Kommentera inlägget här: