Hemma, tjoho!

Vilka veckor jag haft, så otroliga upplevelser, så ljuvliga människor, så spännande utmaningar och massor av glädje. Att vårt flyg i går var försenat tog vi med gott mod, en bagatell som det inte är värt att ödsla energi över. 
Vi, eller rättare sagt två av oss tre jagar steg, så Arlanda var ett ställe där vi traskade runt lite medan vi väntade på att få flyga hem. 13 400 steg av att ha trampat runt på flygplatser en dag är väl ändå inte illa. 
 
På flygplatsen där fick någon av oss packa om, för att inte få övervikt. Jag klarade mig, men det var med liten marginal. Förstår inte hur den kunde bli så mycket tyngre på två veckor? 
Taxichauffören i Lissabon hade problem med att få in tre stora resväskor i sitt bagage, så det slutade till sist med att han slängde in den fram i passagerarsätet. 
Vi hade lite tid på oss att upptäcka Lissabon. Skoj, med storstäder med hög puls. Men inte för länge. Jag blir trött efter någon dag på alla ljud, på alla avgaser, på alla människor. Älskar människor, missförstå mig inte, men inte tusentals på en och samma gång.
En glass åt vi också den här dagen. Det var faktiskt 33° varmt. 
Den här affären fick jag tips om, och så klart sökte vi upp den. Mysigt, genuint och bara varor som är tillverkade i Portugal. Den ligger i den gamla stan. 
Köpte några saker här. 
En annan mysig affär. 
 
Förutom Hermés, Louis Vuitton med flera som också finns i varenda storstad så fanns det rätt så maxat med alla dessa souvenirbutiker på var och varannan gata. 
Vi hade tid och klockan var sen eftermiddag, sagt och gjort. Fräscha naglar för 10 euro, kan väl vara värt sa vi och satte oss hos tre damer på en salong lite i skymundan en gata från allt  gytter av människor. 
Snyggare än innan. 
Middag kring 21.00. Vi var trötta och det har ju nu blivit en vana att äta middag sent så vi traskade till närmaste Donken. 
 Jag spolade upp ett varmt bad, såg delar av Masked Singer på min dator, helt ok efter alla spännande dagar.
Den här fanns på mitt hotellrum, en kaka som finns på varenda café i Portugal. Riktigt god, lite som ett Wienerbröd. En annorlunda helg, men nu började jag längta hem. 
Hemma i Luleå, 01.00 a.m. Ljusa sommarnätter, finaste tiden på hela året de här veckorna som nu kommer. 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: