En dag på stranden

I vår ålder kan man utan vidare ändra på sina planer. En av de saker livet lär. Är två av turerna stängda p g a jordskred, så kan man ta någon mindre populär led, det finns kring 40 olika turer, eller så tar man en lugn dag och låter dagen bli som den blir. Cingue Terre är alltså fem byar som man kan vandra mellan, men de två längst bort kan man inte nå så längre. De pågår ett arbete med att återställa stigarna efter jordskred som uppstått p g a av regn. men kommer att ta minst två år innan de öppnas igen. 
Här kan man se byarna på håll. 
Italienarna är generellt sett esteter tror jag.
Vi köpte vår första italienska gelato. 
Pratade ett tag med en ung italienska i en affär som berätta lite om hennes syn på oss svenskar och skillnaden mellan oss och dem. 
Fiskleverans
Här kikade vi länge på fina halsband gjorda av glasstenar från Murano. 
Vi köpte med oss pastakryddor. 
En liten Limoncello till kvällen, men mycket dyrare här än hemma. 
Efter en liten shoppingrunda landade vi skönt här på stranden. Läste ut en bok jag hade med mig och simmade lite. Bruna blir vi inte, för vi smörjer in oss ordentligt, ordentliga som vi är ;-)
Istället för lunch.
Efter timmar i lugn och ro för mig, jag fick till och med frukten hämtad av damerna jag reser med, så gav vi upp stranden och knatade till hotellet. Mitt ressällskap är två före detta handbollspelade damer som är lite rastlösa av sig, vill helst röra på sig mest hela tiden. Min man tycker att jag har en aning för mycket energi, jämför man med Lollo och Bitten så är min energi en droppe i havet, typ 😉
På hotell blev det eftermiddagshäng  på den stora terassen. 
Alltså, hur mysigt är det inte, att få läsa i lugn och ro hur länge som helst?!
För efter te och kaffe på terassen gav vi upp den, p g a en ohyggligt stor svart geting, flyttade in oss på hotellrummet, duschade och fortsatte läsa. 
 
Under vår förmiddagstur hade vi sett ut vårt middagsställe. 
Här skulle vi äta. 
Massor på gott som vi delade på. 
 
Så italienskt och så gott!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: