Nordisk skolledarkongress

Innehållsrika dagar med nya insikter och fördjupad förståelse över det spännande ledarskapet.
Mats Nilsson förbundsordförande öppnade mötet, och kongressen inleddes med en tyst minut för offren, lärarna som dog i dådet på Latin skolan i Malmö.
Ukrainas ambasadör på videolänk bad oss ta väl hand om de ukrainska barn som nu börjar anlända till våra skolor. 
Lina Axelsson Kihlblom vår skolminister sa det vi alla tänker, hur fasansfullt och tragiskt sådant är. Ibland händer det som inte får hända. Sedan lyfte hon in hopp och fick och oss att skratta, vilket vi alla behöver trots allt eländigt som sker. 
 
Det var massor av kloka tankar som lyftes under dagarna. Bland annat forskare som anar problem med New Public Management, och ser att tillit behövs som kontrast till all kontroll som nu sker i förvaltningar och i skolan. 
Det är som på alla stora event, utställare som visar sina produkter, och nu något som har med vår verksamhet att göra så klart. Här skolmöbler. 
På kvällen den traditionella middagen som alltid är festlig. 
Jag hittade inte min chef och några chefer till från min kommun, det är ju inte det lättaste med 1500 deltagare. Ingen sorg över det, snabbt fick jag kontakt med ett gäng riktigt trevliga rektorer från Österåkers gymnasieskola. En av dem, han närmast i bild har en fru från Boden, så jag försökte göra reklam för våra skolor och vår kommun. Man vet aldrig... ;-)
På min andra sida hade jag lika trevliga rektorer från Arboga. Tjejen närmast i bild har bott sina första år på Hertsön, en av Luleås stadsdelar.
Vi hade skoj medan vi åt en god trerättersmiddag.
Lite tal och lite underhållning. 
Klockan var närmare 23.00 när det blev efterätt. 
Allt trevligt har ett slut.
Månsken 
Utsikten från mitt hotellrum.
 I hissen på jakt efter ett gym. Och jag hittade ett.
Skönt en liten stund innan dusch och frukost.
 
När allt var slut på onsdagseftermiddagen hade jag fortfarande en semsterdag att se framemot. Så jag tog mina väskor och gav mig av till mina barns kusin Alexandra och hennes familj. Mer om det när nätverket fungerar bättre. 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: