Lite nytt och lite gammalt

Älskar verkligen den här tiden på året när ljuset återvänt. Så ljuvligt att komma hem efter jobbet och det fortfarande är ljust ute. Kan det vara ljuset som ger mig mer energi på kvällarna?
 
I kväll tog jag en löprunda, så skönt!
Mjölkbryggor, det finns några kvar här och där i vår by. Jag minns så väl mina barndoms somrar då vi följde med morfar eller någon annan efter att korna blivit mjölkade med mjölkkärran till bryggan. Mjölkbryggan där man lämnade mjölkkannor som sedan hämtades med lastbil till mejeriet. 
Rolig konst utanför skolan i vår by. Här har vår yngsta son gått sina första skolår. De tre äldsta gick på den gamla bÿaskolan som i dag är ombyggd och tillbyggd till förskola. 
 
Efter min löprunda blev det strykning och fix med kläder och annat. Sedan behandlade jag vår nya marmorskiva med grönsåpa som täpper till porerna i den annars porösa marmorn, så att det inte blir fläckar lika lätt. 
Ni blir väl less på alla mina bilder av vårt nya badrum. Kan ändå inte låta bli...
Lite saker att fixa fortfarande, lampor intill spegeln, lite målning, en duschvägg/dörr som vi måste köpa i exakt rätt storlek. 
 
När man bygger i gamla hus får man finna sig i att vissa saker är som det är, t ex alla rör till golvvärmen i huset kommer upp här i badrummet. Förr var det ju en tvättstuga och då gjorde det inte så mycket, nu göms allt bakom en vägg som går att ta lös om det behövs.
 
Min man ville promt visat mig var jag stänger av varmvattnet, kallvattnet och slår på vattnet till utebastun etc. Kanske viktigt att veta, men inte vad jag mest av allt ville veta i kväll. Nu vet jag hur jag gör i alla fall om det skulle behövas. 
 
Såg ett avsnitt av "Stugbyggarna i Norge" i kväll mellan strykning och undervisning om hur all VVS i vårt hus fungerar. Jag gillar verkligen det programmet, det är inte så många avsnitt jag hunnit se, men hittills har allt de gjort blivit riktigt snyggt. Ett tips, om ni tittar på TV ibland. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: