Läst, och läst...

Den lugnaste lugna helg på länge. 
Röra på sig är livsviktigt. En tur till affären med min mor, och jag som inte hade någon spark, fick pinna på. 
Här ute på landet är variationen på hur man förflyttar sig mellan sitt hem och affär större än i stan. 
Det finns något vackert över gamla övergivna lador, förråd och gårdar som skvallrar om en annan tid och ett annat liv. 
Det blev kväll och älgtornsbyggarna var hungriga. Middag fixade jag och min mor åt dem. 
Lukas hade med sig bubbel. 
På lördagskvällen skålade vi och önskade Lukas lycka till med allt nytt. 
Det blev sent på söndagskvällen innan vi kunde åka hem, för på min mammas hustak var det mängder med blöt snö. När älgtornsbyggarna var klar med sitt uppdrag i skogen fick de hjälpa sin mormor. 
Så småningom var all snö var bortskyfflad och bilen packade för hemfärd. Sent kom vi hem och jag fick börja packa för några dagar i Göteborg. Hej o hå!
 
Jag har tagit några semesterdagar och kombinerar min resa med Nordiska skolledarkongressen som jag bokade för snart 3 år sedan. Strax innan den skulle äga rum bröt en viss pandemi ut, och allt flyttades fram och flyttades fram. Men nu, är det äntligen dags. 04.45 kom min taxi och hämtade mig, gäsp!
På flyget träffade jag Carina som jag varit kollega med för ett antal år sedan. Nu jobbar hon i vår grannkommun. Skoj, att vi kunde äta lunch ihop på Da Matteo i dag. Hon hade tagit en löprunda innan, och jag tog en efter lunchen. 
Innan vi gick åt varsitt håll visade jag några av mina favoritaffärer i den här stan åt Carina. Artelleriets "The Kitchen"
Så fina köksprylar!
Inne på Artelleriet insöp vi inspiration till framtida projekt. Jag ville hinna med min löprunda så jag traskade i väg till mitt hotell, tog på mig löparkläderna och gav mig av. 
Göteborg visade sig från sin bästa sida. 
Jag sprang i parken intill mitt hotell och längs vallgraven som löper ut mot Götaälv. Solsken och varmt. När jag passerade Haga kunde jag inte låta bli att springa in där i de kvarteren. 
Små roliga affärer. 
Gjorde något jag aldrig gjort förr, mitt i en löprunda alltså  stannade jag på ett café och köpte mig en kopp te. Skönt ändå, att göra lite tvärt emot vad man borde. 
Massor av gott, men jag var bara törstig på te. 
Efter min joggintur tog jag ett hett bad och bara njöt av att vara ledig en dag. 
Lite små, men nödvändiga saker jag hunnit införskaffa under dagen. 
 
Nu måste jag läsa morgondagens program, och kanske äta något innan natten. 
 
♥Maria
Kommentera inlägget här: