Helg

Jisses vilken intensiv vecka det varit.
På skolan, fredagsfika så klart, och snart är det min tur att bjuda. Gott och en härligt fredagskänsla infann sig bara så där.
 
En lite mer ovanlig arbetsuppgift den här fredagen var att gå igenom skyddsrummen på skolan. 
En plats som "Gud glömde", eller nästan i alla fall, eller så var det väl jag, för rektor är ju ansvasrig för det mesta och bästa på en skola. Lite kusligt, att treva sig fram här bland gamla stolar och bord, som jag nästan skänkt bort redan. En kollega skickade sin vaktmästare som hämtade en del gamla stolar och resten ska Migrationsverket få om de vill ha. Sedan var det ju en del skåp, fulla med material, som lärarna vill ha kvar, men som sällan används. Vad gör vi med allt sådant? Lite diskussioner, och jag tror vi hittat en klok lösning på allt detta. 
 
Efter allt jobb var det bara att ta sig hem och packa, och nu var det inte bara jag som skulle packa, utan även mina tre söner och deras far. De hade virke och skoter och annat bös, som skulle med och till sist en hund i bur i bagageutrymmet. Jag gjorde en snabb beräkning och insåg att medan allt detta packades skulle jag hinna ta en löprunda. 
 Oj, så blött och lerigt. Jag blev snabbt våt om fötterna, men det får man väl ta om man vill springa i vårvädret. Jag kom hem, duschade, klädde mig för en landethelg och försökte smyga in lite av mina pinaler i den redan knökfulla bilen. 
-Du får inte ta med dig mycket, bara en liten, liten väska på sin höjd, fick jag veta. Oj, inte mitt bästa, att packa lätt. 
 
Framför oss en helg här hos min mamma i en liten by mitt i ingenstans, som får bli en vilohelg för mig. Bilen packades full, alldeles full i går sent på eftermiddagen. Släp hakades på och till sist var det knappt en mm kvar av yta. Övriga i min familj ska bygga älgtorn, därav allt som skulle med på släpvagnen. 
Sent närmare 21.00 var vi äntligen framme, matens stod på spisen och puttrade, min mamma serverade sina barnbarn deras favoritmat från då de var små, makaroner och hemtrillade köttbullar. 
Jag hade med mig chokladpraliner från "Gammelstads knäck och karamell". 
En present till min mamma, från Pentik.
 Presenten, en lykta som doftar ljuvligt, och som sedan kan användas som lykta för värmeljus. 
 
Kvällen, innan mina söner och deras far drog i väg till deras hus, mina barns farmor och farfars hus, studerade vi möjligheter på vad man kan göra med Lukas senaste investering, ska berätta mer senare. 
 
Jag har alltid strul med nätuppkopplingen här, så nu ger jag upp skrivandet ett tag.
 
Trevlig helg, och njuta av vårvädret hur det än är. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: