Fettisdag

Ser en kort sekvens på en lite pojke som flyr med sin mamma från Kiev, han gråter medan han berättar att hans pappa är kvar och ska kämpa för landet. Ser bilder på kvinnor som springer till tåg med ett barn i famnen, och två intill sig med var sin väska i varje hand. Mer får man inte med sig och var hamnar man sedan, vad flyr man till? Vad händer med dem som blir kvar? Vi pratar om det här på skolan, vi pratar om annat som händer som är så sorgligt. Vi kan ge hjälp, swisha till olika hjälporganisationer, men sedan? 
 
Livet pågår trots allt, och på skolan får pedagogerna lyssna, lugna och förklara för elever så gott det går. 💕
 
I dag fettisdag. Har ni njutit av en semla i dag? Det blev en på skolan i dag till förmiddagsfikat. Hemma i kväll, en halv. 
Bästa semlan i stan? Efter så där 10 semlor kan jag väl säga att jag ändå inte hunnit smaka på alla stans semlor. Men av dem jag njutit av, kan jag väl tycka att BO:s och Holms varit riktigt smarriga med bitar av rostad mandel i fyllningen. Har inte hunnit testa Lilla skafferiets i år, inte heller Hemmagastrons som brukar vara riktigt goda. 
 
Söndagen, så ljuvligt med värme och sol. 
Frukost med Frida och Hugo.  
Dukar med porslin i olika blå färger och mönster från Arabia, Rörstrand och Royal Copenhagen. 
 
När Frida och Hugo åkte hem satte vi igång att skotta fram vår altan som var täckt av minst en meter snö. 
Varm och trött efter att ha skottat oss svettiga var det skönt med fika i solen. 
Vi var ju hundvakt så Uno fick springa lös i snön och såg ut att njuta av det han med. 
Fick användning av min fikakorg, och det blev en halv semla på söndagen också. Fast nu tror jag att jag ger upp semlorna, det kan bli lite för mycket av det goda också. 
 
Var rädd om er, vi behöver varandra mer än någonsin nu!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: