Att köpa lampor...

Jag gillar lampor, har nog alltid varit förtjust i just lampor. Minns mitt första egna köp till mitt rum då jag bodde hemma hos mina föräldrar. En stor rislampa, som passade perfekt till mina möbler som jag till stor del hade designat själv, och fått en farbror som mina föräldrar kände att tillvarka i trä och spånskiva. Jag har nog varit lite av en inredningsnörd i det fallet sedan barnsben. 
Den här, design Tom Dixon, ska hänga ovanför det runda bordet i Riksgränsen är tanken. 
 
Den här Bumlingen som jag köpt på en köp- och sälj sida, kan ha varit på FB, för ett antal år sedan ska jag ha hemma. Vi har ett avlångt bord som kan behöva två taklampor ibland, beroende på vad som sker runt vårt köksbord. I flera år har jag spanat på nätet efter en till likadan men den här lite mindre modellen är inte lika vanliga som de med en diameter på 40 cm. Jag vill ju också ha det jag köper begagnat i ett ok skick. Det gör inget att de syns att de är second hand, men det får inte vara skador som stör. 
 
För någon månad sedan hittade jag äntligen en till, med lagom avstånd till säljaren för att kunna hämta den, och i relativt gott skicka. Inte lika fin som den i Gränsen, men nästan. Jag ska nog lämna in båda till en elektriker som kan dra om all el, nya fräscha kablar gör att lampan helt plötsligt ser lite piggare ut. Putsa upp dem försiktigt och sedan hoppas jag att det känns rätt då min man hänger upp dem ovanför vårt köksbord. Han gillar inte mitt intresse för lampor etc, eftersom det ofta innebär lite jobb för honom. Sådant som han får stå ut med när han valt att hänga med mig 😘
Den här lite roliga lampan är mitt senaste fynd, fynd till att börja med. Fick den för 360 kr på en nätauktion. 
Kabel, kontakt och lamphållaren fick bytas ut, och det kostade någon hundralapp, skärmen ytterligare någon. Så slutpriset, kanske inte ett fynd, men nöjd ändå. 
Jag är lite svag för mässing. 
Att söka på nätet efter något speciellt, är ju lite av en spännande tävling, tar tid och den tiden har man ju inte alltid. Jag har ju haft en del ensamtid, då min man jobbat borta på veckorna i många år. Då på den tiden började näthandeln växa och jag såg att det var något jag kunde slösa lite tid på, när allt annat var gjort hemma på kvällen, ni vet fixat middag åt hungriga barn, förhört dem på läxor, skjutsat och hämtat dem på deras träningar och fått dem att lägga sig hyfsat i tid.
 
Det kanske uppfattas av det jag skriver ovan som jag köpt massor på nätet, vilket jag absolut inte gjort. Lite av nöjet är ju att söka, och det är bara en bråkdel av allt intressant som jag verkligen budat på, oftast lägger jag ett lågt bud, väntar och ser. Det händer ofta att jag glömmer bort mitt bud, och får sedan efter en tid ett mail om att jag vunnit budningen, eller så hör jag inget och det bliev inget av det. 
 
Lite om mitt intresse för lampor...
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: