Tal om moral och ideal...

Ja, så var det ännu en skolavslutning som kom och passerad, elever som vi följt sedan förskoleklass lämnar nu som 12- åringar skolan för nya äventyr. 
Några kloka ord på vägen mot framtiden.
Skolgården full av föräldrar. 
Lärare som skapar magi, och fixar så fint ända fram till skolavslutningsdagen, sådant som barnen kommer att minnas. 
Alla så fina.
På morgonen när jag gled in i personalrummet, lite småstressad, var det ett gäng pedagoger som fyllde lungorna och tog i för att blåsa upp ballonger som skulle pryda skolgården, jag gjorde en liten insats och blåste i all hast upp några, jag med. Just då kom någon på - flaggan?!!
 
Ulrika är skolans flagghissare och snabbt var hon på plats och flaggan letades fram och hissades som sig bör.
 
-Puh, vilken tur, att vi kom på det innan det var försent!
Jenny fixar rulltårta till sina elever. 
Smörgåstårta i personalrummet, en tradition på skolaavslutningsdagen på vår skola. Det blev till och med över lite rulltårta till Jennys kollegor.
När alla sånger var sjungna och tårar torkade, kom lärarna en efter en trippande in i personalrummet för en välbehövlig paus. En och annan elev från år 6 kom in och ville få krama någon av pedagogerna som de inte hunnit krama än, man ser hur tagna de är av stunden. Alla önskar dem lycka till och vi ber dem komma förbi när de känner för det och berätta för oss hur livet är och blir för dem. Ett stort steg för dem, att lämna vår skola som de tillbringat så mycket tid i under så många år, nu då de ger sig i väg på sin resa in i framtiden. Nya tårar torkas och vi önskar så innerligt all lycka till dem och allt spännande de har framför sig. 
 
Sedan var det ett ös igen i några timmar då klassrummen städades och några lärare fick till och med byta klassrum inför nästa läsår. 
Presenter och blommor från föräldrar och elever lite här och där på skolan. Så fint!
 
Den sista tiden har det florerat artiklar i media om "snåla svenska föräldrar" som inte bjuder sina barns kamrater på middag då de blir dags för det i de svenska folkhemmen, kompisarna får vänta i barnens rum medan familjen de gästar äter sin middag. Jag tror absolut inte att det är så, jag tror att de är fler som bjuder på mat än det motsatta.
 
Svenska föräldrar är definitivt inte snåla, det visar verkligen sin uppskattning och bjuder till!
Den här serien fanns i DN i dag. Lite roligt, med dessa insektshotell som just nu är så inne.
 
Men visst är det väl ändå en fin gest att uppmärksamma dem som varje dag tar hand om ens barn! Med tanke på alla presenter som pedagogerna på min skola fick ta del av under fredagen och vi får inte glömma alla tårtor som årskurs sex föräldrar leverade till skolans personalrum en dag den här veckan.
 
Det uppskattas och är verkligen något som värmer trötta pedagoger som öst på in i det sista. 
 
💝
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: