Spännande dagar

De här veckorna innan sommarlovet och innan lärarna går på sitt sommarlov, är så intensiva så vi nästan inte hinner andas. Intensivt men samtidigt väldigt roligt. 
Skolans ledningsgrupp och trygghetsteam har haft utvärdering av läsåret, planerat nästa läsår och sedan ätit en middag tillsammans. På bilden saknas några som inte hade hunnit hit än. 
 
I Umeå har man varje år ett brännbollsevent - Brännbollsyran. På vår skola har vi också brännbollsyra i några veckor innan den stora matchen äger rum. En match mellan skolans pedagoger och årets sexor. Det tränas på rasterna, det spekuleras kring vilka som kan bli vinnare och varför. I år trodde de flesta elever att lärarna skulle vinna eftersom de visste att två av de unga pedagogerna på skolan hade visat sina talanger i fjol, deras bollar flyger nästan till grannbyn då de får till en fullträff. I fjol då lärarna vann, ansåg eleverna att det var de två pedagogernas förtjänst, och nu ansågs lärarlaget näst intill oslagbara.
 
De två unga pedagogerna hade dock roat sig i Umeå under helgen som var, på Brännbollsyran och blivit sjuka på kuppen. Så den här veckan gick eleverna och hoppades att de två sjuka skulle fortsätta och vara sjuka i alla fall tills den viktiga matchen var spelade, för nu såg de segerna inom räckhåll.  
Men vi som slutat roa oss på brännbollsyror var friska och krya och väldigt taggade. Under pompa och ståt gick vi genom skolan och ut på plan. 
Karianne är skolans Brännbollsgeneral, hennes ord är lag. Här tar hon reglerna en extra gång så ingen har missförstått dem. Man vet aldrig med övertaggade pedagoger. 
 
Matchen gick riktigt bra, för lärarna.😘 Vi sprang för livet, och slog för kung och fosterland. Sexorna kämpade lika hårt och till sist var matchen till ända. 
Så spännande, och nu väntar alla på resultatet som räknades ihop av Karianne. Det var en knapp seger för oss, men vi vann till alla elevers stora besvikelse. Elever tröstades, och de bjöds in till skolan, att ta revansch om några år...
 
Alltså, förstår ni vilket roligt jobb vi har, vi som arbetar i skolan!!!
 
Heden där vår skola ligger har varit en marknadsplats i forna dagar, kanske till och med den första marknadsplatsen i Lulebyggden. På vår skola håller vi liv vid den traditionen och anordnar marknad varje år, förutom de två sista åren då p g a av pandemin. 
Bakverk som ska säljas till dem som vill fika. 
Pärlplattsskydd för sommarens saftglas så man slipper få getingar i saften. I mitten ett hål för sugröret. 
Alla plantor sålde slut i ett nafs. Gurk och tomatplantor var mest eftertraktade. 
Armband 
Återbruk
Regnet avskräckte inte kunderna som strömmade in och fyllde skolgården till elevernas stora glädje. Det hände även en massa annat skoj den här dagen på vår skola.
 
Årskurs 4 har samarbetat med "Ung Företagsamhet" och Teknikprogrammet på gymnasiet under några veckor och skapat insektshotell. Syftet med Grundskoleutmaningen är att föra skola och arbetsliv närmare varandra och samtidigt skapa en delaktighet kring den stora samhällsomvandlingen som pågår i Boden just nu. 
Det har varit en utställning av deras alster med en jury som fick utse en vinnare utifrån olika kriterier.
 
Det fanns 9 spännande bidrag som skapats i gruppsamverkan och med handledning av elever från teknikprogrammet. Barnen fick presentera sina alster själva, berätta om de följt sin ritning eller inte och varför det valt just den modellen för alla som kom, och berätta om processen men också om varför insekterna behövs. Så lärorikt och ett viktigt bidrag till skolans odlingar. 
 
 På onsdag eftermiddag hade vi rektorsteam hemma hos Anna 
 Vilken härlig dag, och vilken lunch, så himla gott. 
 Smarrigaste efterrätten, ananaspaj. Med den goda lunchen i magen löstes en del problem och vi funderade vidare på andra svårigheter vi har. 
 Anna bor så himla fint på ett berg med en otroligt fin utiskt. 
 
Spännande dagar, och lika spännande kvällar. Dem tar vi och berättar om en annan dag. 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: