Tid med Axel

Jag blir glad så länge mina barnbarn vill vara med mig, speciellt när de själv frågar om de får stanna, eller komma.  (null)

(null)
Baka nattjästa frallor är enkelt och gör frukosten lite lyxigare. Jag gjorde degen på kvällen och lät den vila i en bunke med plastfolie över, under natten. (null)
Valde en lite för liten bunke, för degen hade jäst över en smula på morgonen då Axel öppnade kylen, " oj, nu måste vi baka" sa han förskräckt, och det gjorde vi.  (null)  (null) 
Att duka fint är lite av nöjet, tycker jag och Axel 🤗 (null)

(null)
Efter en långsam frukost hade vi en del till att göra innan Axel ville hem till alla brorsor.  (null)

(null)

(null)

(null)
Byter ut blommor i mina vaser, ut med gammalt och in med nytt och fräscht.

I dag skippade vi en utflykt efter lite funderingar över vad vi behöver prioritera just nu, och då blir det lite pyssel i en lägenhet och utflykt någon annan dag 😘
Han som ska bo i den har återvänt från Norge och är nu i trakterna kring Kalixälvdal. Han har plockat hjortron med sin storebror på samma myrar som Gustav plockade hjortron med sin morfar då han var liten. Nu visar han sin lillebror samma myrar, och det värmer mitt modershjärta. Jag hoppas att det går i arv, min fars stora besatthet i bland annat bärplockning. Även om jag själv inte plockat hjortron sedan min pappa dog, minns jag hur nöjd man var efter en dag på dessa blötmarkerna med tusen mygg surrande runt ansiktet och myggmedelsdoft på alla bara kroppsdelar. 
I dag ska de snart springa ett lopp i Narken om allt vill väl.  (null)

(null)

(null)
Det blir våfflor och pannacotta med hjortronsylt i vinter för gossarna! 

Bloggportalen strular fortfarande och text och bild lever sitt eget liv, hoppas det löser problemet snart! 

❤️ Maria


Kommentera inlägget här: