Semester. wow så skönt!

Det är ju ändå en skön känsla, att veta att ingen klocka larmar på morgonen, att sova tills man vaknar själv. Efter en långsam måndagsmorgon gick jag runt och kikade på mina blommor.  Har blivit som min mormor, minns att hon gick runt i norrbottensgården och vattnade blommor, varje dag, både ute och inne om somrarna då vi hängde där av och till då vi inte var vi vårt eget sommarhus, det hus som min mamma nu bor i permanent. När mormor inte vattnade blommor satt hon och stickade sockor, och hon och morfar sjöng ofta finska sånger då de satt i sitt stora köka och pysslade med något. Minnen!
I går då vi kom hem snörde jag på mig joggingskorna och tog en löprunda, inte i spåret, för efter alla störtskurar gissar jag att det var ganska blött där. Valde en runda i byn och på hemvägen sprang jag förbi alpackorna, och kunde inte låta bli att ta en kort då jag såg att de fått tillökning. 
Ett tips!
Shampotvål, som jag köpt hos Ann-Sofie. Den är lätt att ta med på resa, och fungerar hur bra som helst. Den här som jag köpt doftar otroligt gott och löddrar massor. 
Till middag i dag, lagade en pasta med mina italienska kryddor i, blandat med kyckling, så gott. Gjorde matbackar till Lukas och Joel som i kväll börjat med golvet i Lukas lägenhet. Det jobbar ännu denna vecka, så det är kvällsjobb som gäller, och då vinner de tid om maten är klar, vilket jag så gärna fixar åt dem. 
Joel som är snickare ville ha en välstädat golv innan han börjar med det nya golvet, och då åkte jag dit, på min första semesterdag och städade. Det ligger kvar några lager golv sedan tidigare, och på vissa ställen är allt rivet, jag vet att proffsen har en plan som jag inte är så insatt i. Behöver nog inte vara insatt i allt. Lukas hade sådär 7 kompisar där en kväll förra veckan som slet ner kaklet i köket och fyllde släpvagnen med bråte som skulle slängas. Så fint med kompisar som ställer upp och hjälper till. 
 
När jag dammsugit med industridammsugaren allt bös och torkat av allt damm med en skurtrasa tog jag även balkongen. Så i kväll när de drog i väg skickade jag med dem ett av våra små utebord och två stolar att ha på balkongen tillsvidare. En korg med kaffe i termosen och så maten förstås, så de får energi. Gissar att det tar minst en vecka innan allt golv är på plats. 
 
I morgon ska jag baka lite och fixa för kvällsfika för några gulliga vänner. På onsdag ska jag träffa en annan gullig själ inne i stan till lunch. På fredag blir det 8-års kalas då Olivia fyller år. Så veckan är så där lagom planerad, med massor av luft att njuta av, tid som får bli som den blir. Känns som en bra start på semestern 💖
 
♥ Maria 
 
 
Kommentera inlägget här: