Dagar i Kainulasjärvi

Hälsar på min mamma, med nästan hela min familj. Vi har ju flera hus här att sova i, men hos min mamma har vi i natt varit 11 sovgäster. I min mans hus som finns en bit härifrån har det varit 6 som sovit. Allt går om man har hjärtat med sig. 
Jag fick plats i Frida och Ottos bil, och med alla gossar som var hungriga blev det ett stopp på Vippabacken intill Överkalix. 
Jag blev glad att få en kopp te. Sockret hoppar vi över, men det finns om någon annan vill ha. 
Kvällsfika för gossar som varit och badat. 
Mormor och morfar är barnvakt första kvällen när Hugos mamma och pappa tar en löprunda och bastar. Gick si sådär med nattningen, han sov när de gav sig i väg och vaknade strax därefter. Sova ville han inte längre, och det slutatde med att mormor gav upp nattningen, något hon aldrig brukar göra, men det var efter mer än en timmes försök. Så han fick sitta här tills hans föräldrar kom tillbaka. 
Planering av marknadsbesök i Pajala med alla deras barn och sedan en tur igen till kvällen med de stora gossarna som var så taggade på att få se och lyssna på Hooja, alla barns favoriter här upp i norr just nu. 
 Middag till alla först, och hungrigast var Hugo. 
Hugo som nu är uppdaterad för vintern. Han fick nya vantar från marknaden. 
Jag får en bild av de supernöjda gossarna som innan kvällens föreställning blir fotade med deras idoler och idolerna har till och med gett dem beröm för deras fina glasögon ;-) Sommarens höjdpunkt!
När något inte fungerar får man pröva något nytt. Jag testar ett nytt sätt att natta Hugo och nu somnar den trötta gossen så sött. 
Kvällsfika med Joel och Lovisa, gravad röding som Gustav köpt åt sin mormor i Pajala av Rönnbäcks fisk, en tradition. 
 
Idag är det lugna gatan, Frida med familj har dragit vidare på en Tornedalsturné, de ska hälsa på sina vänner i deras stugor och gossarna ska få bada i sjöar och älvar innan de sedan åker hem igen i morgon kanske. 
Gustav med familj är vid Kalixälven och fiskar. Olivia älskar att fiska till sin fars stora glädje. 
Jag får en bild på hennes gädda hon precis dragit upp. 
Jag och mamma läser och tar det väldigt lugnt. Joel och Lovisa är nu på marknaden och ska försöka få tag på mer gravad röding åt min mamma nu när vi ätit upp allt som Gustav köpte. 
 
En helt vanlig helg i myggornas rike. Jag tänker att utelivet har jag den här tiden på året hemma och inte här. För vi har inga mygg hos oss och här kryllar det av dem. 
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: