Bakdag

Lite trist väder i dag, då passar det med bak och pyssel. Har precis fixat en sockerkaka, bara för skoj skull. Ska alldeles strax sätta in en plåt med Fröknäcke i ugnen. Jag var och gjorde de viktigaste inköpen till vår kyl i dag och hade med mig Axel, som älskar goda ostar, kanske inte så vanligt att barn gör det. Till dessa goda ostar är fröknäcke bäst, enligt mig. Så vi köpte lite ost, och nu blir det lite gottigott  i kväll kanske. 
 
I går cyklade jag med Madde och barnen till Hägnan. En perfekt utflykt med små barn. 
Vi tog den säkra vägen över Stadsön så vi hade cykelväg så gott som hela sträckan. Annars är det skoj att ta den Gamla Bodenvägen hit, men den är smal och tidvis rätt så trafikerad vilket gör det lite för spännande med små cyklister. Barnens pappa var ju fortfarande på sin hjortronplockarresa.
De hade även fiskat i Kalixälven förutom löpningen och hjortronen då. Gäddor är goda att äta fast många ratar dem, jag lovar. Men det kanske är deras hemska utseende som avskräcker. 
 
Nåja, gäddor eller inte, tillbaka till Hägnan...
De här mjölkningsbara kossorna var ju fina.
Efter att vi kikat på alla djur och konstaterat att ingen Lejon fanns här, cyklade vi så småningom hem. 
Fotade dockservisen i Staffan Westerbergs lekstuga som står så fint på Hägnan.
 
Jag blev lite nostalgisk när jag berättade för mina barnbarn om tiden då jag var lärare här i Kyrkbyn och hur jag ofta tog med mig mina elever till Hägnan för olika aktiviteter. Vi spelade "parbrännboll" här på gräsytan framför affären, vi lekte skattjakt i den lilla skogen bakom caféet, och bakade tunnbröd i bagarstugan. Varje arbetsområde startade vi vuxna med något som skulle väcka elevernas intresse för det som komma skulle. När det var dags att abreta med deras närmiljö förr, nu och i framtiden minns jag att vi klädde ut oss och tog med barnen på en vandring mellan kyrkstugorna där vi berätta och spelade lite teater för dem. Roligt på jobbet hade vi och även eleverna så klart.
 
Ute är det en explosion av blommor just nu, även om jag inte har den mängd som en del andra har. Men jag har en plan som jag skrivit om tidigare, att utöka mitt blombestånd. 
Lite irriterande att man idag inte kan köpa en halvliter målafärg, utan allt är i litersburkar. När jag nu hade så mycket färg över fick det här gamla bordet sig en omgång, vilket bordet behövde.
Axel hjälpte mig med målningen, skönt då man kan hjälpas åt. Ett varv till i morgon så får det vara klart så. 
 
 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: