Vardag och rutiner

Då är vi i gång igen, helgdagar och lovdagar är bytta till vardagar och rutiner. Skönt kan jag tycka, jag gillar ju rutiner på sätt och vis. Samtidigt som det i alla fall för min del gärna får bli lite spontana, trevliga avbrott i rutinerna. 
Skolans textilslöjdssal har fått en makeover. Väggarna har målats och ny inredning. 
Karianne, skolans "Dr Martens" har fått nya snygga skor. Just dessa med extra tjock sula är väldigt sköna säger hon. 
Kariannes kläder och skor gör en glad. Om någon anser att kläder saknar betydelse, så anser jag det motsatta. Man behöver inte ha dyra kläder, man behöver inte köpa nytt, men en persons klädstil säger ändå en del om den människans personlighet. Tråkiga kläder innebär inte att en person är tråkig, den personen kan vara hur rolig som helst. 
 
Hur vi klär oss handlar om flera olika saker, en del vill med sina kläder förstärka sin personlighet och andra vill tona ner den. Någon vill visa att man är obrydd i det yttre, och vill kanske att allt fokus på det viset ska landa på deras inre. Ett fåtal är totalt omedventa om vad de faktiskt har på sig, bara de har på sig något är de nöjda. Kläder kan signalera god ekonomi, men det betyder inte rakt av att det är snyggt för att det är dyrt osv och osv. 
 
Hur som haver tycker jag att det är roligt med kläder, och roligt då människor är modiga och skapar sin egen klädstil. 
 
Sedan var det ju detta med hälsa, men jag tror, eller snarare vet säkert att vissa gobitar ger hälsa bara man njuter av dem med klokhet och inte varje dag och inte varje vecka . 
Anna på skolan hade med sig så goda chockladpraliner som hon gjort själv. En till fikat på förmiddagen fick det bli och jag njöt av den med andakt. Sedan körde jag ett träningspass hemma efter jobbet, vilket var riktigt skönt. 
Det som verkligen blivit vardag nu, är middagarna. I går åt två av tre hemma hos oss rester från tidigare dagars middagar. Jag ville inte ha kyckling igen, så jag kokade gröt på havregryn och rågflingor. Rostade sötmandlar och strösslade ovanpå. Hur gott som helst. 
Jag sparar på roliga papperspåsar. Återanvänder dem då och då. 
Samtidigt blir ett trevligt inslag i mitt sovrum. 
 
På nyheterna berättar en kvinna från Kiruna om hur det var att föda barn i bilen på väg till närmaste sjukhus med förlossning, i Gällivare, en sträcka på 12 mil och i snöstorm. 
Inte roligt!
 
Allt är inte roligt, men krydda vardagen då och då med något skoj om du kan!
Livet är ju här och nu.
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: