Planer för sol och vår

I livet finns det en vits med att planera vissa saker i förväg, kanske till och med lång tid i förväg. Annars är jag en person som lever mitt privatliv här och nu, hellre än med en fullspäckad fritid månader framåt. Sådant som vi i familjen måste planera är hur vi nyttjar vår lägenhet i Riksgränsen, och det som var givet förr är inte givet längre. För då några barn var små och hade skollov sa vi att loven var för oss, och våra då äldre barn fick nyttja den med sina vänner andra veckor och helger. Nu är det lite ombytt, för nu finns det barnbarn som har skollov, och nu får de förtur till loven. 
Längtar alltid lite till dagar som dessa.
Att åka skidor måste vara det roligaste som finns på vår jord, tänk att en del inte upptäckt det än. 
En bild som är något år gammal, i väntan på tåget en kylig vinterdag. Den senaste veckan har jag försökt få mina barn att planera sitt liv för våren 2022. Vi har kommit så långt så att vi hyrt ut lite, och loven för våra barnbarn är bokade i Gränsen. Någon dag är inte bokad under vårt sportlov som är v. 10. Påskveckan är bokad av barnen med familjer, så jag och min man får försök hitta annan tid att vara där, det löser sig för oss. 
Ljuvliga dagar och ljuvliga tider. 
 
För övrigt, ett trist avslut på veckan, då jag fått jobba hemma två dagar. Hade huvudvärk hela onsdagen, kände mig frusen och lite hängig. På torsdag hade lite ont i halsen, alltså lite, lite ont. Men som det är nu så valde jag det säkra före det osäkra och har varit hemma och jobbat via teams bland
annat. Tog PCR test och fick svar i natt, 02.40 plingade det till av ett sms. Provet var negativ, så skönt!
Ätit kycklingsallad som blev riktigt god. 
Kycklingfile som vi stekte och serverade bredvid salladen. 
 
I går la jag högrev som vi hade i frysen i en gryta med en massa gott i, så som hackad vitlök, skivad gullök, lite chili, tomatpuré, kalvfond, sriarchasås, soya, lite whiskey och en skvätt vatten. den fick stå i ugnen med locket på i 150° i ca 4 timmar. När allt är klart, kan man dra isär köttet i strimlor och blanda med såsen som blivit i grytan. Starkt och gott. 
Är jag bara liite förkyld brukar jag maxa vitlök, ingefära och chili i maten. Man blir kanske inte bättre, fast jag tror att jag blir friskare snabbare, man blir inte sjukare i alla fall.
Min man var snäll och lyssnade på min önskan om något smarrigt till fredagskvällen. En semla från Friends blev det i går. 
Jag köpte ju ett par nya glasögoni somras från akenberg. Gillar att köpa sådant som har sitt ursprung här i vår stad och vår del av landet. De tillverkas i Grekland om jag minns rätt men företaget finns i Luleå och designas av AnnKathrin. 
Jokkfall heter min modell och jag har fått glas med styrka hos Synsam. Läsa ute i solsken är ju så himla skönt, varma dagar på våren och i skuggan lagom varma dagar på sommaren. 
Min klädkammare, fortfarande så glad över den. 
Förvaring är ju ett gissel, men det blir lite bättre med ett klokt tänk, och smarta förvaringsboxar/lådor. Ska ta tag i det i vår tvättstuga framöver.  
Här på en av skohyllorna upptäckte jag ett "måste fixa" projekt. Bilderna jag köpte i Mariefred i somras hos en trevlig kvinna som hade en mysig affär i den superfina staden, bilderna hade hennes dotter skapat.  Måste rama in dem, vet inte riktigt än vilken typ av ram jag vill ha. 
 
Nu ska jag ut och traska i snabb takt för att komma i form efter några stillsamma dagar. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: