Fredag och en helg som stundar.

Vardagsliv och en fredag som gör alla så pepp.
På skolan har vi nu fått lite rull på fredagsfikat. Vi har en lista där de som gillar att fika kan skriva upp sig på. I går var det vår lokalvårdare Ida som bjöd flott. En vitchoklad cheescake. 
Gustav på skolan, alltid så snyggt klädd och speciellt på fredagarna. 
En härlig fredagskänsla på skolan. 
 
I den här pandemitristesen fick jag i veckan en sådan längtan efter lite flärd. Jag tror att min man hade läst min blogg, eller så är det någon form av telepati. 
Jag fick ett sms, köp hem mat till middagen i kväll, eller...så går vi ut och äter. Så klart ville jag gå ut och äta, och en fredagskväll lagom trött passade vår kvaretskrog perfekt. 
Vi tog en skön promenad, det tar typ 4 minuter till restaurangen i vanliga fall. Men just nu är vår gata avstängd, även för gångtrafikanter. Alltså blev det en längre promenad innan maten, men en skön sådan förutom all is på gatorna.
Min man pratade med Christian som drivet restaurangen om hur företagandet fungerar nu då folk återigen är mer restriktiva med att röra sig ute. Inte så bra, sa han och jag blev ännu gladare av att vi valde den här fina restaurangen just i kväll. 
Som vanligt visste jag inte vad jag ville äta. Christian sa att jag hade ätit räksmörgåsen sist jag var här, och då bestämde jag mig för att ta den igen, och ett glas kall Chablis. De har massor av fina viner här.
Roligt att Christian börjat skola in sin dotter på samma förskoleavdelning som Hugo nu börjat på så sakteliga.
Varma ylletights och min svarta kjol som jag svassat runt med på jobbet hela dagen fick duga för kvällen också. 
Jag hade fått ett paket, yllegarn för sockar. Antingen stickar jag själv, fast jag vet inte riktigt hur man stickar hälen på yllesockar. Jag frågade skolans slöjdfröken om vi kunde ha stickcafé en kväll i veckan på skolan. 
 
-Så klart vi kan, sa gulliga Sussie. 
 
Blir det så, ska jag i alla fall försöka sticka ett par sockar. Annars hoppas jag att min mamma förbarmar sig över mina garnnystan. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: