2022, märkligt...

En klyscha och uttjatat, att livet går fort, något som de som är "gamla" tjatar om, om och om igen. Tycker en del, men jag kan med lite vemod konstatera att mitt liv rinner i väg snabbare än en stormvind. 
Vaknar minst en timme tidigare än min man just nu, konstigt för han sover ju sällan mer än 6 timmar per natt. Jag somnade dock minst en timme före honom i går kväll till skön musik, då han tittade på filmen om Cornelis, vilket kan vara en orsak. 
 
Här är livet lugnt och stilla om något. 
Vi har åkt skidor på skoterspår, fungerar bra. Isen på Vassijaur, hur tjock är den egentligen nu? När vi vände efter att ha åkt över sjön och åkte tillbaka i våra gamla spår var de nu vatten på snön i  skidspåren?!
 
Skönt att vara ute i den friska, krispiga fjälluften. Andas djupt och fyller mina lungor, den här luften fyller varenda cell i kroppen med ny energi. Det blev aldrig ljusare än på bilden i går då det var en slöja av tunna moln som täckte himlen fram till kvällen. 
 
Nyårsafton 2021
 
Efter en stilla morgon med en lång promenad.
Så nöjd över mina Jörnkängor som jag fick då jag fyllde år. Varma och gosiga. De kan vara hala, sa någon, och rekomenderade att sätta på dubbar, vilket man kan göra på en däckverkstad. Inget jag gjort än, och det fungerar i det före som är nu. 
Utanför oss var det full aktivitet långt in på det nya året. Under dagen var det snowracertävling efter vägen upp till oss. Lugn, ingen fara fast det är en väg, för de vuxna hade full koll på trafiken som var väldigt sporadisk denna afton. Både barn och vuxna tävlade. 
 
Dagen flöt på i lugnets tecken. Vi fixade för middagen. 
En klassisk förrätt, med löjrom, råraka med mera. Fotade visst inte varmrätten, men en oxfile med gratäng och sådant gott blev det.
En pannacotta till efterätt, hade planer på så många olika efterätter men landade till sist i det enkla. 
Vi stod ute i den fina nyårsnatten och såg allt vackert som sprakade, gnistrade och smällde på i nästan en timme. Är det så här man ska leva lite mer, tänker jag...så går inte livet så fort.
Ännu ett år att lägga till livets arkiv. 
💖
Årets första dag, efter skidorna tog vi en promenad till affären för att köpa kaffe och snus, åt min man.
 
-Nu får du sluta snusa sa jag, kan inte det här året börja nyttigare?
 
Vi traskade hem utan snus 😘
 
Ett nytt år, nya utmaningar!
 
I dag snöstorm och en avstängd väg, åtminstone delvis då de kör kolonnkörning emellanåt. 
Vi stannar en dag till, och hoppas på lugnare väder i morgon. 
På med lite kläder och ut i den friska vinden
 
Nu kör vi för ett friskare och nyttigare 2022!
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: