-28°...

Det är som vackrast då dagen gryr. När jag vaknade i morse visade termometern på -28°. 
Det är som det brukar vara eller som det borde vara i januari hos oss, kallt! Blir det blida i januari får vi klimatångest, vilket vi också kan behöva ha. Sedan blir jag som kör en politiskt  icke korrekt dieselbil bedrövad över hur dyrt det är att tanka nu. Skyll dig själv, kanske en mer politiskt korrekt person tänker.  Men jag kan för mitt liv inte förstå vilket miljötänk det är i att kassera redan befintliga bilar som fungerar och försöka tvinga oss alla att köpa nya eldrivna. Till mitt försvar köpte vi en begagnad bil då vi köpte denna, och det ser jag som miljötänk. Innan dieselpriserna höjs, kan väl ni som tar de besluten se till att alla kan åka kollektivt, och rimligt i tid även i Norrland och Norrbotten.
 
Om jag skulle ta de pendeltåg som nu går mellan Boden och Luleå, skulle det ta typ 1,5 timme till jobbet mot att nu med bil ha 30 minuter drygt. För jag har 5 min till busshållplats, tar bussen 06.35 till Sunderbysjukhus, promenrar en bit till tåget, tar nog mer  än 5 min, tar tåget som går 07.00 från station där. Tar mig till Järnvägsstationen i Boden, och en buss därifrån till Medborgarplatsen där man byter till nästa buss som tar mig till min skola i Heden. Då bör jag vara på skolan strax innan 08.00. Att åka kollektiv skulle alltås ta 3 timmar per dag i stället för en timme...
 
-Alltså, hur vackert är det inte här i Norrbotten?!!
 
Några timmar hos Lenita och Peter. Lenita skulle precis ta sin dagliga promenad och jag hängde med. 
Efter en massa gråa dagar blir man euforisk av att se solen igen. 
Älskar deras gamla pardörr med spår av dem som levt och verkat här före oss. 
Efter en snabb och kylig promenad blev jag bjuden på gofika. Mitt mål, att leva sunt går det si och så med, jag tränar skapligt men fikat...har jag inte slutat med. 
 
Laga mat när man är ensam är ingen hit. Skulle jag bo ensam skulle jag nog inte laga mat speciellt ofta. Improviserade dock, hade i lite av vad som fanns hemma och fick till en riktigt god pasta med kyckling, baccon, gröna ärtor, vitlök,champinjoner och chili. Spetsade till allt med kycklingfond, soya och kryddor. 
 
I morgon åker det sista av julen ut, till och med granen har jag tänkt, hoppas att min man tänker som mig. 
Jag fortsätter pendla till mitt jobb 3, 6 mil enkel resa trots de dyra dieselpriset och hoppas på klokhet från dem som bestämmer. Min man ska fixa middagen i dag - renfilé och hasselbackspotatis. 
 
Önskar er alla en fin fortsättning på helgen!
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: