Vad driver ondskan?

Ett krig, människor skiljs åt, pappor som lämnar sina gråtande barn vid gränsen från ett land i krig, på flykt till något annat kanske tryggare land för ett tag. Kommer de att återse varandra? Vad händer med barn som måste genomleva detta? Vart är vi på väg?
 
Så länge vi inte är mitt i detta krig pågår ju vårat liv nästan som vanligt, men ingen är oberörd av vad som händer. Jag har slutfört min coachutbildning som startade för jag vet inte när, men någon gång innan värsta pandemin i alla fall. Sedan fick jag ju själv Covid och kunde inte delta som planerat. Nu fick jag chansen att att ta igen det jag missat. Maria Lund och Christina Skarin är så bra, så bra på att lärar ut den här metoden och det här förhållningssättet. 
Här fick vi veta hur Vasilika, lärare på gymnasiet får till coachsamtal med sina elever. 
Nästan hela gänget som nu går den här utbildningen arbetar på gymnasiet eller högstadiet, några i Boden, andra i vår grannkommun. Ett härligt gäng som gav mig så mycket energi! 
 
Lunch på Norrigården, i vacker miljö. 
Lite småplock innan varmrätten. 
Vi hade två av våra fyra barn hemma på middag på fredagskvällen. 
En fin kväll med Lukas, Frida och hennes lilla Hugo. Hugos pappa är med sina vänner i vår lägenhet i Gränsen och njuter av skidåkning, och Axel var hos sin pappa. Så jag bad dem sova över vilket de också gjorde. 
Hugo kikar in till Lukas på morgonen och vill att han ska vakna. Ser ni hundburen föresten? Vi är ju hundvakt den här helgen, Joel är med sin vänner i något fjäll på ripjakt och hunden Uno fick stanna hos oss den här gången. 
Hugo testar min stövlar, lite för stora kanske...han är i en sådan härlig ålder då man upptäcker mer och mer av den här gossens fina personlighet.
Jag har fixat presenter åt August som fyllde år mitt i en familjekarantän och fick ha ett väldigt litet kalas då. Om en timme ska vi traska ner till den familjen och gratta fyraåringen. 
Gör ett ryck och städar vårt skafferi innan kalaset. 
 
Det har hänt förut, att män med makt startat krig.
Det har hänt förut, att män med makt går över lik för att nå dit de vill.
Det har hänt förut, att människor mist sina liv i helt meningslösa krig.
 
Varför denna ondska?
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: