Mitt i veckan.

Onsdag, kört ett corepass på inrådan av Victoria. Hon arbetar på vår förskola och har också massage och lite annat som hon driver på sidan om sitt arbete hos oss. 
I går efter jobbet traskade jag till henne för en timmes massage. Jag blev dock lite sen, p g a mitt arbete, men hon var gullig och jag fick komma ändå, 30 min senare än bokad tid. 
Det här är en otroligt skön avkoppling från allt, och bra för muskler som behöver knådas lite extra. 
Ute var det kyligt, vi har fått lite mer normala minusgrader nu för årstiden. Här inne var det varmt och gott.
När jag kom hem hade min lilla familj hunnit äta, men kvar fanns halstrad Harr och några potatisar. Harr är en god fisk, och speciellt då det är en i familjen som fiskat upp dem. Istället för potatis kokade jag gröt och rostade lite frön och mandlar till. En smörgås med halstrad fisk och gröt blev helt ok till middag.
 
På skolan kör vi "klass EHT" varje tisdag några veckor fram, två årskurser per tisdag.  Varje lärare får berätta om sina omdömen/betyg,  vi kikar på resultaten och hur de ska arbeta framåt för att eleverna ska fortsätta utvecklas mot de nationella målen. 
I årskurs ett har de gjort ett så bra jobb med att utveckla läsningen. Bland annat har en del läst läslistor två och två, tre gånger per vecka. Några läser med vår mentorslärare Marianne några gånger per vecka, och på det viset kommer läsflytet allt eftersom. Marianne har arbetat som lågstadielärare hela sitt liv och är nu mentor för de nya lärarna, och det är så värdefull kunskap hon besitter som vi på alla sätt försöker ta vara på nu de sista åren hon jobbar innan hon väljer att ta pension helt och hållet. 
Varje elev har sin egen planering framför sig. Bordsstället finns att köpa på IKEA, lärarna har köpt en till varje elev. På ena sidan står vad eleven ska arbeta med i svenska...
På andra sidan vad eleven ska arbeta med i matte. Så himla smart. Eleverna i år fem hade också lyckats bra, och då får man inte glömma att vi har en hel del elever på vår skola som inte har svenska som modersmål. Några har inte gått i skola alls innan de kom till oss, andra har gått skola i ett annat land, och kanske sporadiskt. Jag vill poängtera att alla våra lärare gör ett jättejobb, men just den här tisdagen valde jag att göra ett inlägg här om det fantastiska arbete vi gör på skolan och hade i går möte med ovanstående lärare.
I dag hade vi valet att sitta hemma och delta via teams eller delta fysiskt på vår rektorsonsdag. Delta fysiskt var vi några som valde att göra hela förmiddagen. Förmiddagsfikat på onsdagar är nästan heligt. Jag och jenny valde så klart att äta varsin semla som vi köpte på Opalen. Annevi valde något annat gott.
Efter alla mina semlor de sista dagarna hamnar nog denna på tredje plats av de tre jag ätit. 
Efter förmiddagens arbete med att bland annat flytta fram alla klasser ett år i vårt datasystem, så att det sedan går att lägga schema för nästa läsår blev det lunch. Lunch på den här sushirestaurangen, där jag börjar bli stammis. 
 
Middag i dag, hemmatrillade köttbullar, och receptet är en mix av vad vi kommer på är gott just då vi gör dem. I dag blev det på ett kilo köttfärs ungefär en matsked dijonsenap, två ägg, en halv hackad lök, någon matsked kalvfond, 1 dl ströbröd som fått svälla i tre dl vatten innan, svartpeppar och rosépeppar, lite salt och en gnutta Sambal oelek. Jag gräddar dem i en ugnslåda i 225° tills de ser färdiga ut, kanske 15-20 minuter. 
Riktigt gott, om man gillar smakrika köttbullar. 
 
I går då jag pratade med min mamma i telefon var hon på väg till affären för att hämta NSD, lokaltidningen här, där hon bor. Till affären är det en sträcka på ca 2 km. Jag frågade hur kallt det var, och hon svarar att det är -29°. 
 
-Varför går du till affären i dag, när det är så kallt?
-Kylan är väl inget problem, det är bara att klä sig ordentligt, och man måste röra på sig, svarar hon då.
 
Okej, då är min mamma, 87 år gammal. Jag tycker att det är trist att hon bor där hon bor. Hennes eget val, eftersom hon inte ville bo kvar i Kiruna då min pappa dog. Men livet ute på landet är inte enkelt och blir inte enklare när man blir gammal. Vad jag tänker på just nu och att jag måste köra core lite mer regelbundet och inte enbart kondition och styrka.
 
♥ Maria
-
 
 
 
Kommentera inlägget här: