Februari, vårvinter?

När träder vårvintern in egentligen? Ni som inte bor här upp i norr kanske inte vet att vi har fler än fyra årstider  här uppe hos oss. Åtta årstider enligt samisk tradition. Vårvintern är väl den årstid som vi alla längtar till mest.  Enligt samerna är det i mars/april som vårvintern träder in i Lappland. Men här vid kusten kanske den kommer rent av i februari?
 
I går snöstorm, i dag lugnt och nollgradigt ute. Vår son bestämde med sina vänner att de i dag skulle åka upp till Kåbdalis för en slalomdag i pudersnö, pudersnö som är belöningen efter stormen. Tidigt på morgonen gav de sig av, och jag hoppas de kör lugnt och sansat både i backen och på vägen. 

Ett vårtecken är blommor som håller på att ge upp. Jag kan behöva byta blomjord, men jag tror att de soliga dagar vi har framför oss kommer att sätta fart på dem, med eller utan ny jord. 
Den här blomman är snart tre år gammal och var gigantisk i somras. Sedan kring september- oktober blev den mer och mer vissen, så jag klippte helt sonika ner den. Nu verkar den i alla fall vara på gång.
Kommer dock inte håg vad den heter. Den här står ute på vår glasveranda, där vi har 5° varmt under vintern. 
Mitt palettblad som står på piedestalen ser inte ut att må så gott. Den kanske har gjort sitt. 
Nu när solen börjar värma på dagarna kommer det att bli så skönt att hänga här ute igen. 
Den här Fredskallan verkar ändå må rätt så gott. Jag kan sakna granarna som stod här ute fram till i höstas då vår granne tog ner alla. Men det är ljusare i vårt sovrum, och vi ser lite mer av omvärlden utan dem. 
Blommiga tapeter liver upp, då allt annat är lite dunkelt och trött.
 
Tänker ibland på vilken tur vi hade då vi köpte vårt hus, för 35 år sedan. Tur, ödet eller var det stjärnorna som stod rätt på himlen, då en dag i maj då vi skrev på kontraktet och blott 25 år gammal var man husägare. Modiga var vi!
 
Ett typiskt svenskt hus, tror inte jag sett sådana hus som vårat i något annat land, däremot finns det massor av dem i hela Sverige. 
Ett livsprojekt...
 
Ska inte prata om sjukstuga och sådan, det är alldeles för mycket av det i vårt land just nu, och skönt att livet börjar gå mot det normala även om det inte sker bara så där för att restriktionerna hävs. 
 
Trevlig helg!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: