Busenkelt, är bra.

Mat som är god och enkel att laga är guld, speciellt dagar då man kommer hem trött och hungrig. Det är i och för sig sällan jag är hungrig då jag kommer hem, konstigt nog. Äter ändå något, bara för att man bör eller så blir jag lite hungrig då jag börjar äta. 
 
Pasta är något som går att tillaga relativt snabbt och fungerar alltid. Vad du har till pastan avgör om det är en vardagsmiddag eller en festmåltid. Tillbehör till pastan går att variera i det oändliga. Som barn var min favoriträtt spagetti med den traditionella köttfärsåsen, som numera nästan räknas till svensk husmanskost.  
Pasta med smör och balsamicorostad tomatsås, recept från min favoritkokbok just nu av Sofia Wood.
Det tar max fem minuter att göra såsen, sedan klarar den sig själv i ugnen i 30 minuter och under tiden kan man förbereda pastan, göra en sallad och duka fint. Busenkelt! 
Vegetariskt om man så vill, min man vill oftast ha något icke vegetariskt till allt, vilket går att addera för den som vill.  I dag stekte han lövbiff till allt detta, vilket inte alls behövs.
 
Lukas gör världens godaste räkpasta, och det är något jag skulle kunna äta en gång i veckan minst. Hoppas att han läser vad jag skriver och lagar den någon dag för det var ett bra tag sedan sist. 😘
 
Till lunch är jag för det mesta väldigt hungrig,  i alla fall på vardagarna och då är det skönt att få mat över från middagen till en matback eller två. Om jag inte har något att ta med mig hemifrån kör jag förbi Sveakonsum i Boden och köper en soppa att värma. Fungerar det med. 
Frukost på helgerna blir lite senare än på vardagarna och då kan jag hoppa över lunchen, och ta en fika i stället. 
Nu är det till och med ljust ute då man stiger upp, på helgerna i alla fall. 
Tänder ljus ändå, för mysets skull. 
 
Mat behöver inte vara komplicerat,
precis som med inredning kan det enkla bli det bästa. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: