Återanvänder

Det blev en hemmahelg, i det stora hela. 
Lilla gubben Hugo kom förbi, både på fredagskvällen och på lördagen. Hans pappa fixar så att våra lampor lyser i det nya badrummet. 
Någon hade klätt honom i en lite för liten ylletröja. Mormor frågade så klart om han behöver en större, men det har han hemma, Axels gamla avlagda. Vi får väl se, mormor kanske hittar någon fin...ylletröjor är skoj tycker jag som alltid fryser lite. 
 
Lördagen var en strålande, men kylig dag. Jag tror det var kring -8° då jag gled ner för ängen och ut på isen i gnistrande solsken. 
Nydraget skidspår, helt underbart vilken känsla att få staka sig fram längs Luleälven en sådan dag som denna. Även om jag åkt mig svettig frös jag då jag kom hem, svårt att klä sig då man ska åka skidor och det är kallt ute. Så jag valde att fylla vårt badkar med hett vatten och ett badsalt jag älskar. Bastun var ju ändå upptagen. 
 
Upptagen av tre hockeykillar som firar att restriktionerna hävts. 
Lite suddig bild på Lukas och två av hans gulliga kompisar Linus och Alfons, som badade bastu hos oss och fick skjuts in till stan för att fortsätta kvällen och natten där. Jag tycker det är så skoj att få träffa de här killarna då och då, få höra hur livet är med dem osv. Killar med en sådan härlig humor, som gör livet glatt. Flera av Lukas vänner har vi ju sett växa upp och nu är de unga män som precis börjat landa i vuxenlivet, lite i alla fall. 
När vi blev två hemma till lördagsmiddagen velade vi lite om vi skulle ta hämtmat eller inte. Till sist landade vi i att göra en räkpasta med lite smått och gott till. 
Räkor, alltid gott om ni fråga rmig. 
I badrummet fattas bara två lampor nu, och den här i taket har jag köpt för många år sedan. Tanken var att ha den i vårt andra badrum, men när allt kom på plats där kände jag att den skulle ha blivit för mycket i den miljön där. Däremot passar den perfekt i den här lite mer avskalade miljön. Så under åren som gått har den hängt i taket i ett rum på vår vindsvåning. Nu måste jag bara fundera ut vilken lampa som ska få hänga där istället. 
 
Det var lite om hur jag återanvänder lampor hemma, 
flyttar dem bara från rum till rum. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: