Visst är det väl ändå en mysig tid vi är mitt i nu?!

Jag har alltid varit en julens beskyddare. Minns när min pappa, någon gång på tidigt 1970-tal kanske sent 1960-tal till och med, försökte avskaffa julklapparna hemma hos oss. Motivieringen var att vi skulle skänka pengarna som skulle ha gått till dem, åt barn som svalt i något afrikanskt land. Nu fick min pappa motstånd av mig framför allt. Jag tyckte nog synd om de svältande barnen, absolut! Men ville inte avstå julklapparna som jag gått och längtat efter. Vi kom överens om en kompromiss, lite färre julklappar, pengar skänktes och filtar minns jag att pappa plockade fram från vår klädkammare och lämnade in någonstans. 
Just nu fryser jag nästan dygnet runt, och sover i långt nattlinne och till och med ibland med yllesockar på fötterna. Skönt att få klä sig varmt, precis nu har vi -19° ute och i kakelugnen brinner en eld. 
I Lukas lägenhet börjar det bli mer och mer likt ett hem. I kväll är det elmontage på gång. Så snart, snart är det inflyttning i alla fall. Sedan kommer det att finnas några saker att fixa ändå. Men det verkar som att någon har bråttom att flytta...innan allt är fixat och klart. Måla väggar i klädkammaren är något jag tänkt göra, men det kommer jag inte hinna den här veckan.
Precis som i sovrummet är allt här i bild vintage, förutom TV:n då. Gardinstången i hörnet har han fått av storasyster Frida. TV-bänken köpte han för 50 kr, inte så snygg enligt mig men fyller sin funktion. En fåtölj har han fått låna, den högra i bild, och den vänstra är det lite oklart kring, vem som ägen den idag. En lång historia som jag ska göra så kort jag kan...
 
Jag köpte två riktigt risiga DUX fåtöljer för så där 15 år sedan på Myrorna för 100 kr. Slipade ner all gammal lack, oljade om dem på nytt och lämnade in dem för omklädning hos en tapetserare. Det blev dyrt med ett ordentligt möbeltyg, men så värt. Frida fick ta med dem till Umeå då hon började plugga där. Sedan kom de hem till oss då hon och Axel bodde ensamma och inte tyckte att de hade plats för dem. Joel lånade den ena fåtöljen då han och Lovisa fyttade till Umeå. Den finns kvar hos dem fortfarande. Den andra har nu Lukas tagit med sig, och han drömmer om en helt annan fåtölj, men tänker nöja sig med dessa två ett tag. 
Den passade bra hemma hos oss också. 
Så här såg det ut på söndag, lister på golvet som ännu inte hittat sin plats, men tavlor har vi hängt upp. Den bakom matbordet har vi haft i vårt kök, men nu fick Lukas ta med sig den. Den närmast, fototavlan på min pappa, som alla våra barn har, fann också sin plats.
 
Det finns fördelar med att inte ha så bråttom då man bygger upp ett hem, då kan man skynda långsamt med inredning, och allt eftersom skaffa sig det man vill ha. 
 
Någon kväll i veckan ska jag hoppas vi, börja fylla skåpet i köket med porslin. Allt beror på el och det sista VVS-jobbet i köket. 
 
När det här projektet är klart,
har vi kanske ett nytt att ägna oss åt då och då efter jul. 
Beror på om Joel och Lovisa vill ha vår hjälp förstås.
De får flytta in i sitt hus i slutet av januari.
 
😍
 
♥ Maria

 
Kommentera inlägget här: