Vilket ös!

Ibland rinner en helg väldigt snabbt förbi. Alldeles för snabbt. Den här helgen kom och gick i ett rus av trevligheter och massor med fint.
Efter den mysiga After workfredagen med Monkan, Lenita och Lotte njöt jag stillhetens lov hemma på lördag och bara var, vilket jag kan behöva ibland. Alltså fram till 15.30 då vi drog i väg på julfest vill säga. 
Söndagen kom med tidig morgon, barnvaktande, stekos av plättar och nykokt blåbärssylt. Efter basketsvslutningen kom Olivia och Madde, då hade vi några timmar med mys med dem här hemma. När de åkte hem till sig, så drog vi iväg till Lukas som nu flyttat in i sin nyrenoverade lägenhet från 1930. Med oss hade vi det här gamla skåpet som jag köpt i Norrfjärden för många år sedan. Målade skåpet gjorde jag direkt jag fick hem det då för länge sedan. 
Här fick jag göra det jag gillar mest, diska upp allt porslin och sådant som vi köpt på loppisar och seconhand det sista året. 
Så här blev köket. Inte alls som innan, en helt annan stil som flörtar med 1930-talet. En gammal trasmatta på golvet som min mamma skänkt till gossen passade bra här. 
Och så här såg det ut den 7 juni när Lukas fick nycklarna till lägenheten. 
Hans pappa tyckte att köket var ok, men Lukas gjorde något han drömt om, att få riva ut allt, och det gjorde han med hjälp av ett gäng hockeykompisar och det gick i en rasande fart. Då sa pappan att spisen, fläkten och kranen får du spara. De sparades, och har återanvänts, förutom kranen. Pappan är ju VVS:are och han kunde inte förmå sig att montera en gammal kran i ett nytt kök. Alltså köpte han en ny. Den gamla kasserades och det blev faktiskt snyggare med en ny. 
Lägenheten var en trea, som nu blivit en tvåa. Väggen som fanns mellan vardagsrum och ett sovrum revs. Golvet rök, bara så där när Lukas hade varvat upp. 
Här är väggarna målade, men än återstod en hel del.
Så här blev det. Nytt Basecogolv, i massiv furu. 
Här röjde vi halva söndagen. 
Hugo kom förbi och hjälpte till. 
Lukas som inte är snickare har lärt sig massor under den här renoveringsresan, av sina bröder och sin far och av Otto. 
Jag har fått utlopp för min kreativitet, och fått fria händer att köpa in porslin och annat som behövs i ett hem. Glasskålen är jag extra nöjd med, för 30 kr. 
Lampfoten för 350 kr och de engelska porslinsfaten i rött som kostade 30 kr styck är även de några av mina extra fina fynd. 
Champagnekuporna hade jag kunnat behålla, de kostade 10 kr styck, och jag är rädd att de inte kommer att hålla så länge för de är tunna, men väldigt fina tycker jag. 
De vita faten är mina första, som jag hade med mig till Luleå då jag flyttade hit 20 år gammal och så taggad att få inreda min första egna lägenhet. En etta på Skurholmen på 26 kvm. 
 
Under den här renoveringsresan har jag inte hunnit med mitt eget hem, 
men det får jag ta igen nu, när vi laddat batterierna lite. 
 
♥ Maria

 
 
Kommentera inlägget här: