Tavlor och lite annat

Glöggen är slut här hemma. Måste köpa något nytt, eller så får det bli något som är gott utifrån beprövad och kritiskt granskad erfarenhet. 
Hemma har jag till sist fått tid att hänga upp tavlorna jag fick inramade för någon månad sedan hos Lindbergs konst och ramar. Jag lägger dem på golvet så som jag vill ha dem på väggen, mäter hur många cm jag vill ha mellan tavlorna och sedan hänger jag upp fösta tavlan och utågr från den när de övriga ska upp. Tavlan till höger i bild är ett verk av min väninna Birgitta Åström, och henne hittar ni på instagram under namnet "Konstbiggan". 
Den här tavlan jag köpte på auktion får nu hänga här i köket. Motivet får mig att tänka på London för några hundra år sedan. 
På skolan har vi också hängt upp tavlor, efter att vägganra målats. Några stycken i alla fall. 
Just nu minns jag inte vem som målat den här, men färgerna passade med möblerna tyckte jag.
Den ovanför soffan är en av Peter Dahl. Tavlorna på skolorna i vår kommun kommer från Luleå kommuns konstsamling. tavlor som vi kan låna så länge vi vill, men när vi blir less på dem hämtas de tillbaka och någon annan kommunal verksamhet får chansen att låna. Så bra!
 
Gamla ramar kan man göra nya tavlor av, som här på Pensionatet i Piteå. 
Grön bakgrund under sommaren, och 
 svart nu på vintern.
De här fotade jag i Göteborg i mars, vid ett bygge. Här förskönar bilderna något som annars bara känns intetsägande och tråkigt. 
 
Det är skoj med konst, och konst väcker känslor. Konst kan förmedla budskap, både direkt och indirekt. Konst kan förarga, och förena beroende på den som betraktar bilden. 
 
Vad jag tänker på den här kvällen, 
hade huvudvärk innan jag började skriva här,
nu känns det betydligt bättre
 
😜
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: