En fredag i livet

En fredag som alla andra fredagar, och ändå inte. I en vecka minst har det annonserats på min skola att på fredag är det klädkod röd och jultema som gäller, (frivilligt), men var och en gör som de vill. Jag rotade runt i min garderob, äger inget rött tänkte jag först. Längst ner i en låda hittade jag en röd Filippa K kjol. Snygg, i en fin engelsktröd färg, hur har jag kunnat glömma bort den? Tog på mig den, men aj, dragkedjan gick inte att dra upp,  p g a för mycket fluff runt midjan. Fortsatte rota och hittade puh en röd tröja som tursamt nog inte var för liten. 
 
På skolan var det supertrevligt och alla var så snygga!
I klassrummen ljöd julmusik från högtalare och eleverna julpysslade. På rasten sjönk lärarna ner för en välbehövlig rast efter allt pyssel, men rackarns, vår nya kaffemaskin fungerade inte! Vilket trauma, för kaffeälskarna! Nåja, pulverkaffe rotades fram och glädjen återfann sig. 😍
 
När mailen vad checkad, mina möten var klar, alla nya möten inbokade, började dagen lida mot sitt slut.  Ett samtal med Henrik, vår duktiga och hjälpsamma IT-strateg i vårt rektorsområde. Vad skulle jag göra utan Henrik?! Ser fram emot vårt möte till veckan då jag ska få lite mer hjälp med digitala problem som jag vill lösa, men behöver lite stöd i...bråttom hem, hade 45 min på mig. Det tar minst 20 min hem från stan, att fixa mig lite, tar mer tid än vad jag hade kvar.  För alldeles för snabbt dök de upp, mina gulliga väninnor Lotte och Monika. Jag får duga som jag är, tänkte jag snabbt, och hoppade in i bilen. 
Lotte snygg i håret efter att nyss ha besökt sin frissa och snygg hela hon. Monika lika fräsch som alltid, men vill inte vara med på bild.
Lenita, så fin som alltid och i så snygg blus. 
Efter en god Italiensk buffé, blev det te och en smarrig pralin. Tack snälla ni för att ni bjöd mig på allt detta! 
 
Efter fina samtal om allt i livet åkte vi hem var och en till sig. Jag dök ner i soffan och orkade knappt lyssna på min pratglade man, ibland händer det tyvärr. Somnade djupt i en renbäddad säng, hur skönt är inte det!!!
 Ska snart fixa någon julklapp, och i kväll vår årliga julfest med våra vänner och julklappstävlingen, så skoj det ska bli!
 
Jag önskar er alla en fin helg!
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: