En stilla kväll

Kom hem alldeles nyss till det tysta tomma huset. Vårt hem är aldrig så tyst och tomt som efter en helg med barnbarn. I morgonkväll är jag nog tillbaka i det vardagliga tysta, men just nu känns det ovanligt tomt och stillsamt då alla åkt hem. 
Hugo kom först, på fredagseftermiddagen, morfar fick hämta honom på förskolan efter jobbet. För Hugos pappa och mamma var på väg till Skellefteå och Wood hotell. Spa och behandlingar väntade för pappan, och sedan middag på Miss Voon. Frida som älskar hästar skulle också ta med sin man på ridning. Otto visste inget om vart han skulle och vad de skulle göra. 
På lördagskvällen var de sedan fest hemma hos födelsedagsbarnet för vänner. Alltså fick Hugo en helg hos mormor och morfar.
Hugo har upptäckt allt som går att äta i vår trädgård, så han plockade ner alla äpplen har kunde nå och gick och tuggade på äpple konstant i två dagar. 
Vi måste nog skaffa oss fler äppelträd. Ett av våra har inte ett enda äpple i år, trist. 
 
På lördag och söndag var det Byaloppis, ett roligt påhitt. Jag hade inte haft tid att söka fram något att sälja, men Madde vår svärdotter kom med massor av barnkläder och leksaker som hon la fram. Sedan tog vi en runda i byn och kikade på en bråkdel av de som fanns, med en Hugo i vagnen fick det räcka med de närmaste gatorna i byn. 
Det här var hos grannar på vår gata. Så skoj, att ha fikaförsäljning en sådan dag då många kommer till vår by för loppisens skull. 
Bästa dagen vädermässigt, soligt men rätt så blåsigt. 
Erika bor precis vid infarten till vår lilla byaväg. Av henne köpte jag två Arabiaskålar som Lukas ska få, så klart. För några hus längre ner efter gatan sålde någon annan likadana skålar där jag köpte några till. 
 Skålar eller djupa tallrikar, passar nog till både ock. Totalt 70 kr för alla 6. Pussel som jag köpte åt Hugo för 20 kr och morfar köpte slalompjäxor åt Hugo för 180 kr. Inget åt oss själva, förutom en rosa pion som en av mina grannar sålde för 40 kr. 
På kvällen kom Olivia och August tillbaka för nu skulle deras föräldrar på Ottos 40-års fest. Vi hade en rolig och intensiv kväll. När alla barnen somnat, somnade även jag.
Tur var väl det, för 06.00 vaknade den första och sedan var det tjo och tjim och inget annat. Mysigt är det, trots den tidiga morgonen och intensiva helgen att ha de här kottarna hos sig. 
Det är liksom fullt ös, från morgon till kväll...
Minns hur det var, då mina barn var små, och det var ju precis så här det var. Det blev knappt en tekopp den här helgen. 
Jag klippte in lite rosor.
På söndagseftermiddagen blev vi bjudna på middag hemma hos Frida och Otto, mer om det en annan kväll för nu ska jag sova.
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: