Vädret styr...

Trotsa vädrets makter, får jag göra då och då när jag ska ta mig i väg till jobbet 3 mil bort. Eller för att ta mig hem, som i eftermiddag.
Fredagsfikat, som Siv bjöd på och som kom från ett bageri i Älvsbyn där hon bor. Så smarrigt!
Lunch med några av mina rektorskollegor. 
 
I vår kommun var det ledardag och hela eftermiddagen ägnades åt att sätta ord på våra tankar om hur vi gör vår kommun till ett attraktivt ställe att arbeta och bo på. Viktigt med tanke på Green Steel. Linda Hammarstrand från Göteborg föreläste och var sååå inspirerande, hon fick oss att tänka till om hur vi bemöter våra medmänniskor och skapar passion. 
När det var dags att åka hem vräkte snön ner i stora sjok av snöflingor. Trafiken flöt på i ett stilla lugn vilket kändes bra just en sådan dag som denna. 
Vit, våt och fluffig snö. 
Till middag blev det köttfärsbiff med hackad rödbeta och gul lök i smeten. Smörstekt surdegsfralla underst, ovanpå ett lager av philadelphiaost blandad med lite dijonsenap, strössla på en blandning av hackad inlagd rödbeta, hackade cornichorns och kapris, ovanpå biffen stekt ägg, häll över brynt smör och njut av en både kaloririk och samtidigt lite nyttig middag. Nyttig för att rödbetor och ägg är nyttigt, tveksamt hur det är med det övriga. . Receptet hittade vi i Coops tidning "Mer smak". 
Jag har flyttat runt lite lampor igen. 
Den gula filten och kudden hamnade här ett tag. Man kan aldrig ha för många kuddar, och jag ska faktiskt sy upp några nya, måste bara hitta linnetyg i rätt färg som passar. 
 
Trevlig helg!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: